четвер, 06 вересня 2012 11:31

На Волині хлопчика вдарило струмом у 10 тисяч вольт. В трагедії звинувачують тата

На Волині хлопчика вдарило струмом у 10 тисяч вольт. В трагедії звинувачують тата
У "Волиньобленерго" кажуть, що судитися з батьком не будуть. Фото: mignews.com.ua

Богдана Гребенюка із села Раків Ліс Камінь-Каширського району на Волині реанімобілем перевезли у Київський опіковий центр. Хлопець вижив після удару струмом у 10 тисяч вольт.У дитини обпечені 40% тіла. Найбільше обгоріли ноги.

За однією з версій, хлопець з друзями грав у піжмурки і зайшов у відчинену трансформаторну будку.

"Я не знаю, що там сталось. Я з сином у той час не був. Прокуратура шукає винних. Кажуть, електрики забули зачинити трансформаторну підстанцію. Проводили там ремонтні роботи перед 1 вересня, - каже Юрій Григорович, батько хлопця. - Зараз зайнятий. Приїхав реанімобіль з Києва. Дружина поїде з сином на столицю. Маємо надію, що там йому зроблять усі необхідні операції. Грошей поки за лікування з нас не беруть".

За словами матері хлопчика, операцію профінансує благодійний фонд.

"Нас перевезли на реанімобілі у київський опіковий центр, - каже жінка. - Нам не треба більше ніякої допомоги. Лікування профінансує один благодійний фонд. Богдан у надважкому стані. До свідомості не приходить. Коли ще був при собі після трагедії, то дуже плакав і благав: мамо, допоможи, бо мені дуже болить. Чи виживе не знаємо".

У Волинському обласному опіковому центрі Богдану Гребенюку видалили всі змертвілі тканини на одній нозі. Рану закрили ксеношкірою. За словами лікарів, електротрамва, яку переніс хлопчик, вразила центральну нервову систему і серце. На серці у дитини такі зміни, як при інфаркті міокарда.

У "Волиньобленерго" розповіли, що у трагедії винуватий батько хлопчика.

"Не перший рік люди гинуть за метал, - каже Юрій Леуш, заступник генерального директора з охорони праці ВАТ "Волиньобленерго". - Про біду я дізнався наступного дня, коли працівника нашого підрозділу у Камінь-Каширському районі почали звинувачувати у службовому недбальстві. Ми викликали на місце пригоди слідчу групу. Вони зафіксували факт злому замків на трансформаторній підстанції. Вона знаходиться за селом. До найближчого будинку від неї 100 метрів. Коли оперативники почали допитувати господаря цього будинку, він згадав, що того дня бачив біля підстанції двох дорослих і хлопчика у білій сорочці. Свідок бачив, як дорослі відкривали замок. З них упізнав постраждалого і його батька. Найімовірніше, зірвали замок з наміром викрасти кольоровий брухт. За кілька хвилин обвуглену дитину вони на руках винесли з будки".

У "Волиньобленерго" кажуть, що судитися з батьком не будуть.

"У сім'ї і так велике горе. Аби тільки дитина живою залишилася. Нам вони ніякої шкоди не завдали. Замки на трансформаторній станції уже поміняли".

Справою займається прокуратура Волинської області.

"Кримінальну справу ще не порушено, - кажуть у прес-службі прокуратури. - Тривають перевірки. Вже опитали усіх причетних і свідків. У результаті розслідування вдасться з'ясувати що стало причиною трагедії — дитячі пустощі чи службове недбальство".

Зараз ви читаєте новину «На Волині хлопчика вдарило струмом у 10 тисяч вольт. В трагедії звинувачують тата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі