середа, 16 травня 2012 05:30

4-річний Євген Токар згорів на очах у матері

По обіді 8 травня у селі Велика Офірна Фастівського району Київщини поховали 4-річного Євгена Токаря. За два дні до того його вбило струмом.

— Через місяць йому мало бути 5 рочків, — каже 38-річний Віктор Литвин, голова Малоснітинської сільської ради, до якої входить Велика Офірна. — Не дожило янголятко. Женя такий гарненький був, милий. Його і старшого брата Діму мама Таня виховувала сама. Діма у восьмий клас ходить.

Велика Офірна за 50 км від Києва та за 5 км від Фастова. Родина Токарів перебралася туди кілька років тому. Оселилася у хаті на вул. Набережній — майже на околиці села.

— Десь рік назад у Тані помер чоловік, — продовжує сільський голова. — Вона сама живе. Тримає свиней, курей, іншу птицю.

Уранці 6 травня біля двору Токарів вітер повалив дерев'яного стовпа. Дроти обірвалися, на вулиці зник струм. Селяни викликали майстрів районних електромереж. Чекали їх кілька годин. Близько 11.00 із хати вийшла 42-річна Тетяна Токар з Євгеном. Малий наступив у траві на дріт під напругою.

— Удар був настільки сильним, що Женя помер одразу, — додає Віктор Литвин. — Його нога згоріла. Таня схопила малого — так її теж трусонуло. Вона почала кричати.

На місце приїхали лікарі та ремівці. Євгена забрали до моргу, Тетяні надали допомогу на місці — її травми нетяжкі.

У загибелі дитин селяни звинувачують працівників РЕМу.

— Кілька років тому в селі провели нову електролінію, поставили нові бетонні стовпи, — говорить 31-річний Євген Євсєєв. Його матір живе поруч із Токарями. — Останні чотири стовпи на вулиці Набережній не поміняли. Новий дріт повісили на старі трухляві дерев'яні опори. Люди постійно скаржилися, що ті можуть упасти. У мого сусіда стовп геть нахилився. Він ходив у РЕС, просив поміняти. Йому сказали: от упаде, тоді будемо розбиратися.

Через пошкодження дротів у населеному пункті часто зникає світло.

— На Набережній за два дні до біди вже були обриви на лінії, — розказує сільський голова. — Упав провід. Електрики приїхали, повісили його назад. А потім упав уже стовп.

Деталі загибелі Євгена з'ясовує районна прокуратура. У Фастівському підрозділі Київобленерго просять дочекатися висновків перевірки.

— Як це ми нічого не робили? У неділю туди виїжджало все наше начальство. Яму помагали копати і з обідом помогли, — розповідає Раїса Іванівна із Фастівського РЕМу. — Ми завжди виїздимо на першу вимогу. Стовп обвалився у неділю зранку, за кілька годин загинула дитина. Наші працівники просто не встигли.

Зараз ви читаєте новину «4-річний Євген Токар згорів на очах у матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі