неділя, 03 травня 2015 12:31

На Донбасі тричі обстріляли спостерігачів ОБСЄ

На Донбасі тричі обстріляли спостерігачів ОБСЄ

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вчора, 2 травня, тричі потрапили під обстріл на Донбасі, повідомляє прес-служа ОБСЄ.

"2 травня в 11:55 за місцевим часом по дорозі в Широкине приблизно в 1 км на захід від в'їзду в селище, СММ почули залпи зі стрілецької зброї з північно-західного напрямку. Одна з 5,45-мм куль потрапила в задній правий кут броньованого автомобіля СММ", — йдеться в повідомленні.

Також 2 травня в Пісках (біля Донецького аеропорту), чотири міни вибухнули біля спостерігачів СММ, коли вони наближалися до спостережного пункту. У цей момент в тій зоні не велося ніяких боїв і ситуація була спокійна.

Менше, ніж через 2 години, той же патруль під час стоянки в Авдіївці потрапив під перехресний вогонь з 152-мм артилерії, яка заборонена мінському угодами. В обох випадках спостерігачі не постраждали.

Глави СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан також висловив стурбованість у зв'язку з інцидентом 1 травня, коли бійці батальйону "Азов" заважали роботі спостережного пункту СММ поблизу Широкино.

"СММ є беззбройною цивільною місією. Для того щоб повною мірою виконувати обов'язки, покладені на них мінському угодами і 57 державами-учасницями ОБСЄ, їм необхідний необмежений, і найголовніше, безпечний доступ до всіх районів зони конфлікту", — сказав Апакан.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі тричі обстріляли спостерігачів ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі