середа, 03 серпня 2011 15:54

На Чернігівщині грибники знайшли 21 артснаряд часів ВВВ

На Чернігівщини місцеві жителі знайшли артилерійські снаряди часів Великої Вітчизняної війни.

Про це розповіли у прес-службі МНС Чернігівської області.

"1-го серпня двоє молодих людей 21-річний Олександр Шубенок та 24-річний Артур Лапека, жителі села Ловинь, Ріпкинського району Чернігівської області, пішли по гриби у лісовий масив. У місці, де, як розповідають сторожили села, в роки війни знаходилась стоянка партизанського загону, хлопці під кущиком знайшли акуратно складені у два рядки 20 снарядів калібру 75 мм та один снаряд калібру 76 мм. Скоріш за все, їх залишили так звані "чорні" археологи, адже місце стоянки партизанів було перекопане вздовж і поперек. Хлопці про подію повідомили рятувальників МНС", - розповів Євгеній Дубина, підполковник з МНС в Чернігівській області.

За його словами, наступного дня до місця пригоди виїхала група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УМНС в області. Під час обстеження прилеглої території, було виявлено ще 5 артснарядів калібру 75 мм. Небезпечні знахідки о 15:20 були знищені у спеціально відведеному місці.

"У зв'язку з цим, особливо в період, коли розпочався сезон "тихого полювання", рятувальники звертають увагу населення на необхідності дотримання заходів безпеки. Якщо Ви виявили боєприпаси, або схожі на них невідомі предмети, ні в якому разі не чіпайте їх. За допомогою палиць, мотузки та яскравої тканини огородіть місце небезпечної знахідки і не допускайте до нього людей, а тим більше дітей. Негайно повідомте про подію оперативно-рятувальну службу по телефону - 101, або міліцію — 102", - радять рятувальники.

Зараз ви читаєте новину «На Чернігівщині грибники знайшли 21 артснаряд часів ВВВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі