пʼятниця, 28 грудня 2012 11:58

Мотиви жорстокої бійні у Ньютауні з'ясують генетики

Мотиви жорстокої бійні у Ньютауні з'ясують генетики
Адам Ленза. Фото: ewsfiber.com

Генетики проаналізують ДНК Адама Лензи, який застрелив у Ньютауні (Коннектикут) 27 осіб, в тому числі 20 маленьких дітей. Як повідомляє NBC News, досліджувати ДНК вбивці вчені будуть на прохання судмедексперта.

Слідство сподівається, що результати дослідження ДНК Лензи допоможуть з'ясувати мотиви злочину. Аналізом ДНК займуться фахівці відділення генетики та біології розвитку медичного центру Університету Коннектикуту (University of Connecticut Health Center), повідомив представник навчального закладу. Які саме тести будуть проводитися із зразками ДНК вбивці, невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За три дні американці скупили трирічний запас набоїв

Представник Університету Коннектикуту розповів, що результати лабораторного дослідження і повний аналіз ДНК Лензи будуть готові тільки до кінця січня 2013 року. Він також додав, що перед фахівцями не стоять задачі знайти якийсь конкретний ген, який, наприклад, відповідає за схильність людини до насильства.

Опитані ЗМІ експерти вважають, що знайти в ДНК якийсь "ключ" до розуміння вчинку Лензи буде неможливо. При цьому вони підкреслили, що визнають існування деяких генетичних особливостей, які можуть призвести до психічних захворювань і спровокувати агресію. Справа в тому, зазначають фахівці, що єдиний ген або відхилення не можуть визначати поведінку людини. Крім того, генетична основа більшості психічний відхилень, в тому числі і синдрому Аспергера, яким, як вважається, страждав Ленза, поки до кінця не відома.

20-річний Адам Ленза убив 27 людей 14 грудня. Спочатку він застрелив свою матір, а потім відправився в початкову школу "Сенді Хук", де його жертвами стали 20 дітей і шість співробітників навчального закладу. Як тільки на місце злочину прибула поліція, Ленза покінчив із собою.

Зараз ви читаєте новину «Мотиви жорстокої бійні у Ньютауні з'ясують генетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі