вівторок, 25 грудня 2012 12:22

Убивця пожежників у Нью-Йорку вистрілив собі в голову
8

Спенглер відкрив вогонь по пожежника[, які приїхали гасити його будинок
Фото: Фото: Reuters

Убивця пожежних в Уебстері, штат Нью-Йорк, наклав на себе руки, повідомляє начальник місцевої поліції Джеральд Пікерінг. Ним виявився 62-річний Вільям Спенглер (William Spengler). Він вистрілив собі в голову. Поліція також розшукує його сестру. Не виключено, що вона загинула під час пожежі, в результаті якої згоріли в загальній складності сім будинків.

Раніше Спенглер відсидів у в'язниці 17 років за вбивство своєї бабусі.

Вранці 24 грудня Спенглер відкрив вогонь по чотирьох пожежникам, які приїхали гасити його будинок. Двох з них - Томаша Качовку і Майка Чапперіні - він убив, а ще двох - Джозефа Хосеттера і Теодора Скардіно - поранив. Крім того, вогнепальне поранення отримав чоловік, який проходив повз. Всі троє доставлені у госпіталь.

За даними поліції, Спенглер діяв сам. Як розповів його друг Роджер Веркрайс, Спенглер терпіти не міг свою сестру і обожнював матір, після смерті якої "зійшов з глузду".

Цей інцидент привернув увагу громадськості у зв'язку з недавньою бійнею у Ньютауні, де 20-річний Адам Ленза застрелив 20 школярів та шестеро дорослих. Після цього в США відновилися дискусії про необхідність обмежити доступність вогнепальної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Убивця пожежників у Нью-Йорку вистрілив собі в голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі