середа, 12 жовтня 2022 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізація в РФ ‒ губернатори ставлять "нові завдання"

Мобілізація в РФ ‒ губернатори ставлять "нові завдання"
У деяких регіонах Росії губернатори оголосили про нові завдання з мобілізації. Фото: detector.media

У деяких регіонах Росії, зокрема, в Ростовській та Воронезькій областях губернатори оголосили про нові завдання з мобілізації.

Це свідчить про те, що там призовні комісії не виконали встановлені норми, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Так, губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив, що перед регіоном поставили "нові мобілізаційні завдання". А дільничні призовні комісії розпочали виконання відповідного наказу. Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв зазначив, що військовий призов буде продовжений після 10 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії для росіян встановили дорожні знаки без цензури – куди направляють

"Незрозуміло, чи розпочинають ці області другу хвилю мобілізації чи дотримуються зовсім нового порядку призову. Цілком можливо, що ці області могли не виконати початкову мобілізаційну квоту і повинні продовжити терміни мобілізації. Раніше таке спостерігалося під час комплектування добровольчих батальйонів протягом літа", ‒ йдеться у повідомленні.

Аналітики також зазначають, що мобілізацію в РФ використовують як каральні заходи чи шантаж.

"Губернатор Магаданської області Сергій Носов у розмові з підлеглими, що просочилася, вимагав безпосередньо видати наказ про мобілізацію керівнику золотодобувної компанії за відмову вручити своїм співробітникам повістки про мобілізацію", ‒ повідомляють в ISW.

Російські підприємці розповідають, що місцеві чиновники вимагають від власників фірм та підприємств "віддати" 10% своїх працівників за звільнення від мобілізації кращих співробітників.

Після понад семи місяців виснажливих боїв в Україні у росіян закінчуються боєприпаси. Сили Москви виснажені, а нещодавня мобілізація свідчить про ознаки відчаю, вважає керівник Центру урядового зв'язку Великої Британії (GCHQ) Джеремі Флемінг.

У Росії планують створення добровольчих загонів із професійних спортсменів для участі у війні в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація в РФ ‒ губернатори ставлять "нові завдання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі