понеділок, 17 жовтня 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Місія Міжнародного Червоного Хреста вже на Донеччині ‒ коли відвідають Оленівку

Місія Міжнародного Червоного Хреста вже на Донеччині ‒ коли відвідають Оленівку
Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив, що група співробітників уже в Донецькій області. Фото: espreso.tv

Група з 11-ти співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста вже перебуває на Донеччині.

У складі групи є лікар. Вона готова відвідати колонію в тимчасово окупованій Оленівці, але не може туди потрапити. Про це йдеться у заяві МКЧХ, опублікованій на сайті організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Червоному Хресті готові їхати в Оленівку, але є перепона

Окрім колонії, де продовжують утримуватися вцілілі захисники "Азовсталі", місія також готова відвідати полонених українців в інших місцях несвободи на території області.

Але чекають гарантій безпеки.

"Інтенсивні бойові дії в цьому районі підкреслюють небезпеку, пов'язану з цим, і те, наскільки важко було виконати цю місію. Наша команда була готова місяцями, але до цього дня немає мінімальних гарантій безпеки на місці та місцевого дозволу на проведення візиту", – йдеться у заяві.

Співробітники Червоного Хреста мають перевірити умови інтернування та лікування полонених, доставку необхідних речей і забезпечення зв'язку з родинами.

Міжнародний комітет Червоного Хреста повинен сильніше наполягати у питанні доступу до українських полонених. Президент Володимир Зеленський сказав про це під час участі у пленарному засіданні осінньої сесії ПАРЄ.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії Оленівки на окупованій Донеччині. Вибух в Оленівці був російським терористичним актом, повідомив український Генеральний штаб. Внаслідок вибуху, за російськими даними, загинули приблизно 53 українські воїни, щонайменше 130 зазнали поранень.

Зараз ви читаєте новину «Місія Міжнародного Червоного Хреста вже на Донеччині ‒ коли відвідають Оленівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі