середа, 23 жовтня 2024 05:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Мiрошников оновив дані щодо просування росіян

Мiрошников оновив дані щодо просування росіян
Росіяни продовжують просуватися. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти просунулися на Покровському та Курахівському напрямку.

Про ситуацію на фронті розповів військовий кореспондент Богдан Мірошников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія продовжить просування на Куп'янському напрямку найближчими тижнями - Британська розвідка

Ворог мав успіхи на наступних ділянках:

300 м у районі Зоряного (Покровський напрямок);

200 м у Зоряному;

До 500 м у Селидовому;

300 м у Гірнику;

400 м у районі Олександрополя (Курахівський напрямок);

500 м західніше та 300 м південніше Максимільянівки (Курахівський напрямок);

Успіхи окупанти мали також на Часівʼярському, Купʼянському, Лиманському та Времівському напрямках, на окремих ділянках. Але в менших масштабах.

Росіяни перекидають додаткові резерви у напрямку Гірника-Курахівки. Погіршується ситуація у Селидовому. Наші воїни тримають позиції у Вишневому.

Окупанти наблизилися до траси на Покровськ. Однак обхідний маневр на півночі у бік траси ворогу поки не вдається. Також на півночі йде тиск на околиці та промку.

На Куп'янському напрямку російські загарбники вийшли на річку Оскіл на ділянці шириною два км від північної частини Кругляківки до простору південніше Колісниківки.

"Доля Кругляківки вирішиться найближчими днями. Наразі ворог контролює приблизно третину села. Тепер офіційно у нас не один, а два плацдарми на східному березі річки. Надалі ворог буде намагатися якомога більше розширити своє вклинення, щоб можна було достатньо накопичитися для форсування річки. Ну і буде штурмувати Купʼянськ-Вузловий з Ківшарівкою, саме собою", - повідомив Мирошников.

Мотивація росіян у війні проти України залишається на високому рівні.

Вони готові воювати за гроші та задовольняти військові вимоги російського президента Володимира Путіна, попри шалені втрати на фронті.

Російські втрати у війні в Україні становлять 115 000 убитих і 500 000 поранених військових, ґрунтуючись на західних оцінках. Ці цифри в 10 разів перевищують втрати СРСР на війні в Афганістані. Навіть це не змушує росіян змінити свої погляди на війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Мiрошников оновив дані щодо просування росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі