субота, 08 квітня 2023 22:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Мін'юст США розпочав розслідування витоку секретних документів

Мін'юст США розпочав розслідування витоку секретних документів
Міністерство юстиції США розпочало розслідування у зв'язку з публікацією в соцмережах нібито секретних документів Пентагону. Фото: Getty Images

Міністерство юстиції США розпочало розслідування у зв'язку з публікацією в соцмережах нібито секретних документів Пентагону.

Ці документи містять, зокрема, деталі допомоги США і НАТО Україні. Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що це не військові плани, і вони не містять подробиць щодо запланованого наступу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського назвали мету "зливу секретних даних" про контрнаступ

AP додає, що деякі неточності, зокрема оцінки загибелі російських військових, які значно нижчі за цифри, оприлюднені офіційними особами США, змусили декого поставити під сумнів справжність документів.

Напередодні представник Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Міноборони "офіційно передало" цю справу до Мін'юсту для розслідування.

Мін'юст, зі свого боку, заявив, що "підтримує зв'язок із Міноборони у зв'язку з цією справою та розпочав розслідування".

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст США розпочав розслідування витоку секретних документів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі