пʼятниця, 21 жовтня 2022 14:56

Мінування росіянами Каховської ГЕС ‒ у ГУР повідомили нові деталі

Мінування росіянами Каховської ГЕС ‒ у ГУР повідомили нові деталі
За даними Головного управління розвідки, російські окупанти ще в квітні замінували Каховську ГЕС. Фото: gur.gov.ua

Російські окупанти ще у квітні замінували Каховську ГЕС. А нині проводять роботи з мінування шлюзів та опор.

Загарбники передбачають швидке звільнення українськими військами правобережної частини Херсонської області. Тому готують серію терактів на цій території. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Підрив дамби Каховської ГЕС росіяни запланували завчасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни збираються тікати з Херсонщини та готують масштабний теракт ‒ ISW

"Протягом поточного тижня додатково мінували шлюзи й опори каховської ГЄС. На дамбі встановили два військові тентовані "Камази" без водіїв. Обидві машини повністю завантажені ящиками з вибухівкою", ‒ ідеться в повідомленні.

У ГУР наголошують, що нині остаточно зрозуміло ‒ держава-терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків.

"У разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, зокрема Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України й торкнуться всього Чорноморського регіону", ‒ наголошує українська розвідка.

Якщо росіяни наважаться підірвати дамбу Каховської ГЕС, Крим уже точно не отримає води. Про це в ефірі національного телемарафону сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов. За його словами, ситуацію на Каховській ГЕС 20 жовтня розглядали на нараді у президента.

"Якщо вони підірвуть Каховську дамбу, то питання постачання води до Криму закриється назавжди. Його відновити неможливо буде найближчі п'ять – сім років", – сказав Данілов.

За його словами, Україна не отримує електрику з Каховської ГЕС впродовж певного часу.

"Ми розуміємо, що відбуватиметься за тих чи інших процесів. Це питання розглянуть на найближчому засіданні Ставки верховного головнокомандувача. Не називатиму дату й терміни, але ми готові до будь-якого розвитку подій", – додав Данілов.

Підрив дамби Каховської ГЕС, чим погрожують російські окупанти, може призвести до катастрофічних наслідків. Можуть загинути тисячі людей. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Російські терористи замінували греблі та агрегати Каховської гідроелектростанції. Каховська ГЕС – один з великих енергооб'єктів. Про це сказав президент України Володимир Зеленський Європейській раді.

Зараз ви читаєте новину «Мінування росіянами Каховської ГЕС ‒ у ГУР повідомили нові деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі