пʼятниця, 21 жовтня 2022 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни збираються тікати з Херсонщини та готують масштабний теракт ‒ ISW

Росіяни збираються тікати з Херсонщини та готують масштабний теракт ‒ ISW
За даними аналітиків, росіяни вивозять обладнання та техніку із західного берега Дніпра на Херсонщині. Фото: zmina.info

Російські окупаційні війська на Херсонщині починають вивозити обладнання та техніку із західного берега Дніпра. Очікують майбутнього наступу української армії.

Водночас загарбники, ймовірно, продовжують готувати теракт "під чужим прапором" на дамбі Каховської ГЕС. Звинуватити планують Україну. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ повідомили хороші новини з передової

Зокрема, аналітики наводять повідомлення херсонських Telegram-каналів про розграбування і вивезення майна та техніки з міської пожежної станції. Посилаються також на супутникові знімки, де видно вантажні пороми, що перевозять багато техніки та інших вантажів на лівий берег Дніпра.

"Російські джерела продовжували звинувачувати українські сили в обстрілі Каховської ГЕС і широко поширювали графіки, на яких зображено шлях затоплення в разі прориву дамби. Російські джерела створюють своїм військам інформаційні умови для підриву дамби після відходу із західної Херсонської області. Вони вже звинувачують українські війська в затопленні навколишніх населених пунктів. Намагаються прикрити їхній відступ далі на схід Херсонщини. Триваюча підготовка росіян до атаки під фальшивим прапором на Каховську ГЕС також, ймовірно, має на меті відвернути увагу від повідомлень про втрати росіян у Херсонській області", ‒ йдеться у повідомленні.

На окупованій території Херсонської області у російських військових почалася паніка на тлі контрнаступу Збройних сил України. Загарбники грабують місцеве населення і тікають. Також окупанти стали дуже агресивними.

Російські окупанти можуть завдати удар по Каховській гідроелектростанції на Херсонщині найближчим часом. Саме тому вони вже перекладають провину за можливу атаку на українську сторону. Про це розповів полковник Збройних сил України в запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в телемарафоні "Єдині новини".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збираються тікати з Херсонщини та готують масштабний теракт ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі