пʼятниця, 22 вересня 2023 15:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Данії визнало несправність переданих Україні танків Leopard

Міноборони Данії визнало несправність переданих Україні танків Leopard
12 із 20 переданих Данією Україні танків Leopard 1A5 виявилися несправними. Фото: Annegret Hilse

12 із 20 переданих Данією Україні танків Leopard 1A5 виявилися несправними.

В десяти танках, які вже знаходяться в Україні, є ряд дрібних несправностей, які вже усуває українська сторона. Про це йдеться у письмовому брифінгу міністра оборони Данії Лунда Поульсена, з яким ознайомилася агенція TV2.

За словами Поульсена, ще десять танків, які передали Україні, досі знаходяться в Польщі. Два з них мають серйозні несправності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 танків Leopard 1 з трьох країн прибули в Україну

Зазначається, що Україна ще не навчила механіків, які б могли виправити такі дефекти, тому німецька оборона та компанія FFG, яка відповідає за відновлення танків у Німеччині, розпочнуть ремонт вже наступного тижня.

Танки надаються в рамках співпраці між Данією, Німеччиною та Нідерландами, але Німеччина відповідає за оновлення машин. Всього планується поставка майже 100 таких танків.

Leopard 1A5 було знято з експлуатації оборонними відомствами Данії в 2005 році.

Україна відмовилася приймати партію з 10 німецьких танків Leopard 1A5 через відсутність техніків та необхідних запчастин.

Вони потребували ремонту, деякі навіть капітального, пише газета Spiegel.

Німецькі експерти самостійно оглянули техніку і виявилося, що вона "вже була сильно зношена під час навчання українських військових у Німеччині".

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Данії визнало несправність переданих Україні танків Leopard». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі