понеділок, 31 січня 2011 09:57

Мільйонер-педофіл з Америки став авторитетом для українських селян

 

Депортований напередодні в США уродженець України Веніамін Гонікман, який входив до п'ятірки найбільш розшукуваних нелегалів США і раніше був засуджений до 65 років ув'язнення за розбещення неповнолітніх і торгівлю стриптизерками, за п'ять років життя в Україні під прізвищем Григоренко встиг стати авторитетом для мешканців невеликого села Євминка Чернігівської області.

З'ясувалося, що сусіди про депортованого в основному дотримувалися гарної думки. "Ви знаєте, що він безкоштовно роздавав у селі гній. Це хороше, але зараз дороге добриво. Тепер буде нікому", - розповів один з місцевих мешканців, пише газета "Сегодня".

"Такого, щоб він за хлібом ходив у місцевий магазин або з кимось тісно спілкувався, звичайно, не було. Але в селі він займався благодійністю: якщо комусь потрібні були гроші, то завжди допомагав. Я знаю, що одній сім'ї він дав 600 гривень на похорон. До робітників, яких наймав десь за межами села, ставився хоч і вимогливо, але справедливо", - додала мешканка села Галина Ільчук.

Сусід Гонікмана, Іван Драник, розповів, що той був багатою людиною - "нажив він це багатство завдяки бізнесу, якимось чином пов'язаному зі стриптизом. Тут про це всі знають. Про його сім'ю знаю, що у нього є 14-річна дочка (у міліції казали, що у Веніаміна є 14-річний син, і ще один син - в Америці, який сидить у в'язниці – прим. ред.), яка ходить до школи десь у Києві, а сюди приїжджає як на дачу".

Цивільна дружина Гонікмана Лариса припустила, що його могли підставити.

"Я сама намагаюся розібратися у всій цій ситуації. Але, думаю, що його хтось підставив. Навіщо? Можливо, через нерухомість. Більше мені сказати поки нічого", - сказала вона журналістам.

Нагадаємо, 28 січня Україна депортувала до США 55-річного уродженця Києва Веніаміна Гонікмана, заочно засудженого в Штатах до 65 років в'язниці за розбещення неповнолітніх, контрабанду дівчат, шантаж, відмивання грошей, залякування потерпілих, незаконну діяльність з документами.

За даними американських спецслужб, Гонікман під прикриттям створеної ним фірми Beauty Search Inc. поставляв до стриптиз-клубів Детройта танцівниць зі Східної Європи. Згідно з матеріалами справи, всі гроші дівчата віддавали йому, завдяки чому чоловік заробив більше мільйона доларів. У 2006 році поліція США оголосила "бізнесмена" у міждержавний розшук, після чого він втік до України.

Зараз ви читаєте новину «Мільйонер-педофіл з Америки став авторитетом для українських селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі