пʼятниця, 28 січня 2011 11:49

У США судитимуть українця, який торгував жінками

У США судитимуть українця, який торгував жінками

У Нью-Йорк доставлений Веніамін Гонікман, підозрюваний в торгівлі жінками зі Східної Європи, яких він насильно змушував танцювати стриптиз в барах міста Детройт.

55-річний чоловік, виходець з України, є громадянином Сполучених Штатів Америки. Він був оголошений в міжнародний розшук і затриманий 26 січня 2011 року на території України.

У США Гонікман в 2005 році зареєстрував фірму Beauty Search. Вона використовувалася для прикриття нелегальної діяльності, яка полягала в перевезенні молодих жінок зі Східної Європи в США та їх використання як танцівниць стриптизу.

Як повідомляють американські правоохоронці, все зароблене танцівницями Веніамін Гонікман забирав собі. Відомо, що йому вдалося заробити таким чином понад 1 мільйон доларів.

У злочинну групу Гонікмана входили кілька людей, включаючи його сина. Деякі учасники групи вже засуджені і відбувають покарання - від 7 до 14 років тюремного ув'язнення. Самому організаторові кримінального бізнесу загрожує до 20 років в'язниці за торгівлю людьми, вимагання, відмивання грошей та інші злочини.

Нагадаємо, у США засудили п'ятьох братів-українців за торгівлю людьми. Всіх братів звинувачують в тому, що з 2000 по 2007 рік вони незаконно ввезли в США приблизно 30 молодих українців і українок з обіцянкою влаштувати їх на хорошу роботу, а потім нещадно експлуатували .

РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «У США судитимуть українця, який торгував жінками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі