четвер, 07 квітня 2022 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Бучі під час окупації бачив три розстріли

Мер Бучі під час окупації бачив три розстріли
Позаду Анатолія Федорука знищена техніка російських загарбників у перші дні війни. Фото: скріншот з відео

Мер Бучі на Київщині Анатолій Федорук на власні очі бачив три епізоди вбивства українців російськими окупантами в місті.

До й під час окупації Федорук був разом із громадою, розповів він в інтерв'ю DW.

Одне звірство рашисти скоїли поряд із приватним будинком, де перебував Федорук:

"Це вулиця Леха Качинського, де розташоване підприємство Південтеплоенергомонтаж. Там якраз був блокпост російських окупантів, і вони три автомобілі з певним часовим інтервалом розстріляли".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер "Бонда" зробив щемливі фото українців, які вижили після Бучанської різанини

В одному автомобілі, пригадав Федорук, їхали чотири людини - чоловік, вагітна жінка та діти. Трьох із них розстріляли. Тіло дружини чоловік поховав у тому окопі, яке російські окупанти викопали для свого укриття.

"Замість хреста встановив номерний знак автомобіля, яким вони їхали, а тіла дітей відвезли до церкви й поховали. Чи вижила та людина і яка її доля, я не знаю", - сказав мер Бучі.

1 квітня Анатолій Федорук заявив про визволення міста від російських загарбників. Воно було окуповане майже місяць. Згодом ЗСУ звільнили всю Київщину.

Росіяни вбивали там мирне населення - людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків. Ґвалтували та спалювали тіла. По вулицях лежали десятки трупів, деякі з них з зав'язаними руками.

Президент Володимир Зеленський назвав росіян виродками та звернувся до матерів окупантів. 4 березня він відвідав Київську область.

Зараз ви читаєте новину «Мер Бучі під час окупації бачив три розстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі