четвер, 01 грудня 2022 17:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Мають відповідати за все" ‒ Данілов розповів, як покарають росіян

"Мають відповідати за все" ‒ Данілов розповів, як покарають росіян
Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, що керівництво РФ постане перед судом. Фото: detector.media

Росіяни мають відчути на собі таке ставлення, яке було до німців після Другої світової війни.

А керівництво РФ обов'язково має опинитися на лаві підсудних за розв'язання війни проти України та скоєні воєнні злочини. Про це в ефірі національного телемарафону сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, передає Gazeta.ua.

За його словами, Україна з першого дня війни відпрацьовує з партнерами перспективи створення спецтрибуналу для розслідування військових злочинів Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО: ніяких компромісів із Росією, вони – варвари

"Тільки на цьому тижні наш генеральний прокурор знаходиться у Великій Британії, займається цим питанням. Міністр юстиції перебуває у спілкуванні з нашими партнерами. Всі без виключення працюють над цим питанням. Компенсація буде обов'язково. Єдине, що хотів би сказати ‒ ті діти, яких вбили росіяни, ті літні люди, жінки, чоловіки, яких вбила ця мерзота ‒ ми їх не зможемо повернути до життя. Це те, що не може вимірюватися грошима, якимись речами", ‒ сказав Данілов.

Він наголосив, що все керівництво РФ має сидіти на лаві підсудних. При цьому провів паралелі із ситуацією після Другої світової війни.

"Хочу нагадати, що деякі країни німцям взагалі забороняли в'їзд на свою територію, забороняли працювати на своїй території. Я більше, ніж впевнений, що відносно росіян будуть введені такі самі речі. Тому що мають нести відповідальність за все, що вони там почали робити крайні 20 років", ‒ заявив Данілов.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов просить українців не жити в очікуванні масованих ракетних ударів. Адже система оповіщення завчасно попередить про небезпеку. Про це секретар РНБО заявив в ефірі телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «"Мають відповідати за все" ‒ Данілов розповів, як покарають росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі