пʼятниця, 24 березня 2023 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Масований удар по Сумщині: повідомили про загиблих та скалічених 
Оновлено

Масований удар по Сумщині: повідомили про загиблих та скалічених 
Росія завдала масованого удару по Сумській області вночі 24 березня. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

У ніч на 24 березня Білопільська громада в Сумській області опинилася під масованим обстрілом російських окупантів.

Внаслідок атаки загинула одна людина, ще одна в тяжкому стані в лікарні. У сотні будинків вибиті вікна, повідомив міський голова Білопілля Юрій Зарко в коментарі "Суспільному".

За його словами, масований обстріл громади почався близько 00:00. Загинув сторож школи №4. Поранення отримала людина, яка знаходилася в житловому будинку – їй відірвало ногу.

"Були помічені "Шахеди", ракети, були системи залпового вогню, був артобстріл. Вони одночасно вдарили з декількох точок. Центр міста постраждав, школа №4", – сказав Зерко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза ворожих ударів залишається високою: Генштаб повідомив про російські обстріли

У місті багато пошкоджених житлових будинків – понівечені дахи та сотні вікон. У громаді почали ліквідацію наслідків обстрілів.

Оновлено о 9:28: кількість загиблих унаслідок масованого обстрілу Білопілля зросла до двох осіб. Поранені дев'ять осіб, повідомила обласна військова адміністрація.

За даними ОВА, по Білопіллю ворог завдав авіаційний удар. Також обстріляв з реактивних систем залпового вогню "Град" – 80 "прильотів" та зі ствольної артилерії – 20 "прильотів".

"Зруйновано адміністративну будівлю, будівлю школи, житловий будинок. Пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, гуртожиток", – йдеться в повідомленні.

Уночі росіяни масовано атакували з різних видів зброї території також Річківської, Миколаївської та Ворожбянської селищної громад. В останній травмована одна людина.

Близько опівночі 24 березня у Сумському районі та Сумах було чути звуки вибухів.

Атакували Сумську область російські винищувачі Су-35, повідомив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат. За його даними, окупанти випустили понад 10 керованих авіабомб.

Зараз ви читаєте новину «Масований удар по Сумщині: повідомили про загиблих та скалічених ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі