четвер, 17 листопада 2022 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Маріуполь здригнувся від вибухів. Окупанти "розганяють" брехні – Андрющенко

Маріуполь здригнувся від вибухів. Окупанти "розганяють" брехні – Андрющенко
У Маріуполі пролунала серія вибухів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

16 листопада близько 21:00 жителі Кальміуського району в тимчасово окупованому Маріуполі на Донеччині чули серію вибухів.

Частина з них була наслідком розмінування, частина – роботи протиповітряної оборони. Однак окупаційна "влада" звинувачує в обстрілах Україну. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram 17 листопада.

"Частково схоже на роботу ППО. Приблизно п'ять вибухів з епіцентром в Кальміуському районі – район ММК ім. Ілліча та селища Старий Крим. Частина вибухів – розмінування. Однак росіяни в місті масово поширюють плітки про "прильоти". З огляду на карту бойових дій, стає зрозуміло, що дуже хочеться вірити. Але – поки це неможливо", – підкреслив Андрющенко.

За його словами, зараз у місті зросла кількість військових патрулів та посилюється репресивний режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі "шаленими темпами" зносять будинки, де живуть люди – Андрющенко

"Маємо певні застереження щодо можливості провокацій з "самообстрілом" росіян", – зазначив радник мера.

Додав, що військова ситуація навколо Маріуполя "залишається в динаміці", продовжується прибуття військового контингенту та техніки.

"Зафіксоване перекидання та концентрація значної частини військової техніки з Маріуполя через село Македонівка в район залізничної станції Асланове, де певний час тому вже була своя "бавовна", – написав Андрющенко.

Російські загарбники готуються до битви за Маріуполь. Біля міста спостерігають скупчення військових частин армії Росії, заявив начальник обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Маріуполь здригнувся від вибухів. Окупанти "розганяють" брехні – Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі