четвер, 17 травня 2012 15:31

Маразм медреформи: дітей лікуватиме незрозуміло хто, а лікарів чекають штрафи

Маразм медреформи: дітей лікуватиме незрозуміло хто, а лікарів чекають штрафи
Якість обслуговування в реформованій поліклініці різко зміниться. Фото: tymoshenko-vona.com

1 червня в столичному Святошинському районі закривають дитячу поліклініку. Вона знаходиться на вул. Уборевича. Обслуговує 37 тисяч дітей з Академімстечка, Святошино, Нивок, Біличів та Новобіличів. Про це розповіла активістка та мама двох дітей Оксана Михайлевич.

Просить всіх, хто проти закриття прийти на захист медзакладу у суботу, 19 травня, на 10.00. Акція проходитиме під стінами поліклініки, на Уборевича, 11.

"Це повна правда. Маємо підтвердження адміністрації поліклініки. Вже навіть вийшов указ, що поліклініку розформовують. Це перевірена інформація, - стверджує киянка. - Вже намагались закрити поліклініку на Медмістечку, там батьки її відвоювали. Відстояли поліклініку на Курнатовського, 7, в Деснянському районі. Не встигли відстояти на Харківському масиві, там все зробили тихо та швидко. Це не просто міфи та розмови, відбуваються реальні речі в різних містах України. В Дніпропетровську, Харкові, Вінниці та Києві".

За словами жінки це пов'язано з "начебто медичною реформою". Реформа триває давно і не тільки по Києву.

"Але вона в збоченому українському варіанті. Забирають в дітей поліклініки та об'єднують їх з дорослими. Тобто всіх 37 тисяч дітей, які є в нашій, хочуть розіпхати по дорослих, які й так переповнені. Там немає умов, вони зовсім не придатні для обслуговування дітей, там немає необхідних кабінетів, обладнання, лабораторій. Вони фізично не потягнуть прийом такої кількості аналізів. Зібрала вже багато інформації з тих закладів, де вже пройшла ця реформа. Люди розповідають, що це є. Аналізи здати неможливо, потрібно вставати до світанку, і добре, що встигнеш. Дочекатись їх неможливо, лаборанти не встигають", - сказала жінка.

Оксана уточнює, що якість обслуговування в реформованій поліклініці різко зміниться.

"Фахівців таких, як ЛОРи, хірурги, невропатологи, прибирають. А терапевтів та педіатрів відправляють на двомісячні курси, де вони мають за цей час отримати освіту окуліста, ЛОРа та хірурга. Ці люди будуть лікувати наших дітей. А коли вони самі не будуть справлятись і потрібно буде писати направлення до вузького фахівця, з їхньої зарплатні зніматимуть 50 гривень. Тобто за кожне направлення - мінус 50 гривень. Це маразм, але він вже є в інших поліклініках", - зазначила жінка.

Про те, що поліклініку закриють родина Михайлевичів дізналась від медперсоналу поліклініки, коли прийшли на прийом до лікаря.

"Лікарі підписи збирали нишком. Бо вони бояться висовуватись, їм відразу загрожує звільнення. Ще триває скорочення штату лікарів. Вони бояться. Я просила завідуючу - допоможіть, приєднайтесь до акції. Ви як медик можете це все пояснити. Вона мені у себе в кабінеті зі сльозами на очах розповідала, що всі лікарі та професура в жаху. Бо неможливо людині, яка все життя працювала терапевтом стати окулістом. А вони будуть вивчати очне дно, книжки читати. Це знищення нації - бо хто буде лікувати наших дітей?", - вважає киянка.

Розказує, що в кожній існують окремі дні для немовлят. Їм заборонено певними пунктами медичного законодавства стикатись з іншими маленькими дітьми. Це зроблено для безпеки.

"Зараз новонародженим доведеться сидіти у величезній черзі з пенсіонерами та людьми які невідомо чим хворіють. При цьому зовсім не створені умови для прийому маленьких. Немає столиків для перевдягання, кімнат для годування, місць для колясок. Це жах", - додала жінка.

Каже, що реформу придумали економісти.

"Цією економічною програмою напоумили нашого президента та мерію. Але в цю програму не вклали ні копійки. Не передбачені гроші на додаткове обладнання, матеріалів та лаборантів", - резюмувала Михайлевич.

Зараз ви читаєте новину «Маразм медреформи: дітей лікуватиме незрозуміло хто, а лікарів чекають штрафи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі