пʼятниця, 04 травня 2012 22:55

Мер Вінниці обіцяв прийняти людей замість травматолога
6

Фото: Фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК

4 травня під час об'їзду закладів охорони здоров'я мер Вінниці Володимир Гройсман, оглядаючи приміщення Центру медико-санітарної допомоги №7 на вул. Київській, пообіцяв хворим прийняти їх замість лікаря, якого в медичному закладі не виявилося.

Перебуваючи на 1-му поверсі приміщення, в якому невдовзі буде відкрито діагностичний центр за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Ізраїлю та Благодійного фонду Порошенка, міський голова зауважив, що ремонтні роботи потрібно пришвидшити.

Коли Гройсман збирався від'їжджати, з вікна 3-го поверху почала кричати жінка.

"А сюди чого не заходите? Йдіть, подивіться, що тут робиться. Як тут люди мучаться!" - закликала вона.

Міський голова повернувся до Центру. На 3-му поверсі біля кабінету травматолога здійнявся галас, присутні наперебій скаржилися на медичне обслуговування.

"Ми тут із самого ранку стоїмо! Із переломами, травмами! І сісти нема де, така черга зібралась! Чого нема травматолога? Коли він має приймати?" - обурювалась Віра Карч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 400 вінничан просили мера згадати про совість

Пацієнти обступили мера, вимагаючи порядку в колишній поліклініці. Він попросив усіх заспокоїтись. Вислухав претензії, пояснив ситуацію з реформою. Через 20 хв. спілкування лікар-травматолог так і не з'явився.

"Сьогодні я буду приймати", - розвів руками Гройсман.

Виявилося, що травматолог на курсах підвищення кваліфікації, а іншого за кадровим розкладом немає.

"Ми й так правдами і неправдами "вибили" ставку травматолога. Його тут не має бути. Все місто мало б іти на прийом у травмпункт лікарні швидкої допомоги", - зауважила директор Департаменту охорони здоров'я Людмила Грабович.

Підійшли також і молоді матері з дітьми. Скаржилися на спільний прийом і дорослих, і дітей в одного лікаря.

"Я теж вважаю, що малих і дорослих потрібно якось розвести у часі. Щоб вони не сиділи разом на прийомі. Сподіваюся, що підхід до міської медицини буде змінено. Адже вона не схожа на медицину в селі чи райцентрі. Свою позицію я не раз озвучував. Два тижні тому проходила нарада з цього питання у Раїси Богатирьової. Мені сподобалось, як вона виважено приймає рішення. Склалося враження, що нас чують", - підсумував мер.

У підсумку травматолога в Центр медико-санітарної допомоги №7 викликали з лікарні швидкої допомоги, що знаходиться поруч.

Зараз ви читаєте новину «Мер Вінниці обіцяв прийняти людей замість травматолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі