понеділок, 23 квітня 2012 14:24

Кнопку запуску фонтану "Рошен" натиснули діти Петра Порошенка
19

Фото: Фото: Марк ЖУРАВЕЛЬ

22 квітня на набережній Південного Бугу у Вінниці відкрили новий сезон світломузичного фонтану "Рошен". У цей найбільший у Європі фонтан корпорація "Рошен" і Фонд Петра Порошенка інвестували більше 70 мільйонів гривень.

"Ви побачите абсолютно новий фонтан, без повторів з минулого року, - сказав на відкритті нового сезону засновник Фонду, міністр економічного розвитку та торгівли України Петро Порошенко, 46 років. - Він вже став справжньою візитівкою України. Нещодавно я був у Іорданії і місцевий король подарував мені книгу арабською мовою. Там була єдина фотографія присвячена Україні - наш вінницький фонтан."

На відкриття фонтану прийшло понад 30 тисяч вінничан та українців, які спеціально приїхали з інших міст. І хоча церемонію періодично переривав дощ, але під час кульмінації шоу - виступ повітряних барабанників Mobіlissimo з Франції - хмари розсіялись.

"Мамо, вони не впадуть?" - запитує 9-річний Роман Квасюк, розглядаючи як два крани піднімають на висоту 50 метрів 16 барабанщиків у яскравих костюмах та чудернацьким гримом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На день міста у Вінниці одружилися 45 пар

Протягом півгодини вінничани знімали на свої мобільні телефони виступ групи повітряних барабанщиків та акробатки. Вони вперше завітали в Україну зі своїм світовим шоу.

"Свято відкриття фонтану може стати традиційним фестивалем, - припустив Петро Порошенко. - Ми порахували, що за час роботи фонтану його відвідали майже мільйон людей. Але статистика мовчить, скількох людей це зробило щасливими. Думаю, не менше десятка сімей з'явилось після романтичних побачень та прогулянок на набережній. Вже стало модною фішкою призначати зустріч саме тут, біля фонтану – це по-справжньому гарне місце".

Губернатор Вінниччини Микола Джига, який стояв поруч, посміхнувся і сказав: "Життя Вінниці вже ділиться на "до фонтану" та "з фонтаном". А мер Вінниці Володимир Гройсман додав, що ніхто не сумнівався, що мова йде не просто про фонтан, а про дещо справді унікальне.

Рівно о 21 год на сцену вийшла родина Петра Порошенка: дружина Марина, 49 років, та діти - 12-річні двійнята Євгенія і Олександра та 11-річний Михайло. Після зворотнього відліку часу ведучими діти натиснули велику білу кнопку і фонтан запрацював.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонтан з вином, гуляння до ранку: у Венеції почався один із найвідоміших карнавалів

"За зиму провели модернізацію фонтану, встановили три додаткові лазерні системи, які збільшать видовищність шоу, - говорить Олександр Білик директор кондитерської фабрики, у підпорядкуванні якого перебуває фонтан. - Сувора зима на фонтан не вплинула. На цей час ми його опустили під воду. Також проклали додаткові кабельні систем та встановили акустичні звукові системи".

Нагадаємо, що найбільший у світі серед річкових світломузичний фонтан на відкритих водоймах відкрився 4 вересня 2011 року на річці Південний Буг. Він сягає140 м у довжину та 60 м заввишки, лазерна установка дозволяє демонструвати анімаційні 3-Д ролики просто на струменях фонтану.

"Я запрошую усіх приїжджати у Вінницю та обов'язково наживо насолодитись магічно-феєричним, неповторним шоу, яке дарує фонтан. Тут ви отримаєте абсолютно незабутні враження", - сказав Порошенко.

З понеділка, 23 квітня фонтан буде працювати у звичному літньому режимі - щодня крім вівторка з 14.00 до 22.00 год, а у вівторок з 8.00 до 22.00. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Кнопку запуску фонтану "Рошен" натиснули діти Петра Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі