середа, 25 квітня 2012 17:10

Медпрацівники вимагають скасувати медичну реформу

Медпрацівники  вимагають скасувати медичну реформу
Фото: dn.cominformua.com

Вільна профспілка медичних працівників України, Спілка інвалідів праці, потерпілих, сімей робітників загиблих на виробництві та лікарі швидкої допомоги вимагають від президента, прем'єр-міністра та міністра охорони здоров'я припинити впровадження медичної реформи в такому вигляді, як вона є зараз. А також провести всенародний референдум з цього питання, попередньо проконсультувавшись із лікарями.

Про це вони заявили сьогодні на прес-конференції.

"Потрібно проводити медичну реформу та покращувати умови медичних працівників і підвищувати якість надання медичних послуг в Україні. Але це не повинно бути такими жахливими засобами. У Запорізькій області два роки тому було до 700 лікарів-хірургів, залишилось тільки 200. Треба мотивувати медичних працівників гідною заробітною платою. Доки ми цього не зробимо, доти будуть жахливі випадки поборів. Бо медичні працівники теж люди, їм треба за щось їсти й утримувати свої родини", - сказав голова вільної профспілки медпрацівників Олег Панасенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв здешевити ліки вдвічі

Профспілки вимагають прийняти Закон "Про права медичних працівників і пацієнтів", реформувати медичну галузь після проведення адміністративно-територіальної реформи, адекватно фінансувати її проведення, погасити заборгованість лікарям по зарплаті, ввести загальнодержавну соціальну систему страхової медицини з контролем громадських організацій за страховими внесками.

"На Полтавщині декілька сіл збунтувались проти скорочення номерної лікарні в Оржицькому районі Полтавської області. За часів фашистської окупації ця лікарня не припиняла свого функціонування. А зараз там замість лікарні сімейна амбулаторія, яка працює до 14.00. І немає ні швидкої допомоги, ні виїзду лікаря в нічний час", - зазначив Панасенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров обурився: в Україні ліки втричі дорожчі, ніж у Польщі

Профспілка пропонує відремонтувати автошляхи, забезпечити необхідною кількістю санітарного транспорту і медичного обладнання, відремонтувати вже існуючі лікарні.

"У закупівлі медичного обладнання обов'язково мають брати участь лікарі. Щоб не було, як у Павлограді. Купили комп'ютерний томограф за 8 мільйонів гривень. Але треба чекати ще півроку, поки на нього прийде програмне забезпечення, яке коштує 5 мільйонів гривень", - акцентував Панасенко.

"Я закликаю всіх медичних працівників, і населення України згуртуватися, щоб захистити самих себе. Бо найдорожче, що є в людини — це здоров'я", - наголосив Олег Панасенко.

Зараз ви читаєте новину «Медпрацівники вимагають скасувати медичну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі