четвер, 09 червня 2022 18:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко зганяє білорусів у військкомати і заборонив ходити в ліс

Лукашенко зганяє білорусів у військкомати і заборонив ходити в ліс
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко надає територію своєї країни для російської агресії проти України. Фото: ТАСС

У Білорусі активізували формування так званого "народного ополчення".

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У білоруських військових комісаріатах проводять збори з місцевими жителями для роз'яснення необхідності створення таких підрозділів, розповіли.

На Волинському і Поліському напрямках підрозділи білоруської армії займаються прикриттям ділянок білорусько-українського кордону у Брестській і Гомельській областях.

"Для недопущення викриття позицій і місць розміщення військової техніки місцевому населенню заборонили відвідування лісів", - пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна сталося чергове загострення - "копнув" глибше Леніна

На Сіверському напрямку тривають ворожі обстріли зі стрілецької зброї і мінометів в прикордонних районах. Противник веде повітряну розвідку безпілотниками.

На Харківському напрямку російські окупанти обстрілюють підрозділи українських захисників, бояться просування ЗСУ вглиб тимчасово захопленої території.

У ніч на 9 червня російський ворог завдав ракетного удару по Новоград-Волинському на Житомирщині. Обстріл відбувся близько 1:00.

Ракетами стріляли із трьох літаків, які вилетіли з білоруського аеродрому.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про створення "народного ополчення" у травні.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко зганяє білорусів у військкомати і заборонив ходити в ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі