четвер, 13 жовтня 2022 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко є учасником війни проти України ‒ МЗС Естонії

Лукашенко є учасником війни проти України ‒ МЗС Естонії
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що білоруська влада причетна до жорстокої війни Росії проти України. Фото: postimees.ee

12 жовтня в міністерство закордонних справ Естонії викликали представника Білорусі.

Йому висловили різке засудження допомоги, яку Білорусь надає Росії у війні проти України. Про це повідомляє Postimees.

Окрім того, у відповідь на рішення Білорусі про скорочення чисельності працівників посольства Естонії в Мінську Естонія також встановлює ліміт складу білоруського представництва в Таллінні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізний занавіс для РФ все ближче: Чехія не пускатиме росіян

Відтепер в Естонії можуть працювати один білоруський дипломат та один адміністративно-технічний працівник.

Міністр закордонних справ країни Урмас Рейнсалу заявив, що білоруська влада причетна до жорстокої війни Росії проти України.

"Російська армія використовує білоруські боєприпаси, запчастини й територію для завдання авіаударів по Україні. Це робить Лукашенка й білоруське керівництво учасниками війни", – сказав Рейнсалу.

Він наголосив, що Естонія неухильно підтримуватиме демократичні зусилля білоруської опозиції та громадянського суспільства, щоб порушення прав людини й міжнародного права в країні не залишилися непоміченими.

Порти Естонії закрили для російських суден. Рішення ухвалив департамент транспорту.

Естонія схвалить новий пакет військової допомоги Україні для боротьби з російською агресією. Відповідне рішення країна ухвалить у середині жовтня. Це анонсувала прем'єрка Естонії Кая Каллас.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко є учасником війни проти України ‒ МЗС Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі