пʼятниця, 21 серпня 2015 13:11

Лисенко розповів про вчорашні провокації на фронті

Лисенко розповів про вчорашні провокації на фронті
Фото: expres.ua

Попри зменшення інтенсивності обстрілів бойовики все ж застосовують "Гради" та крупнокаліберну артилерію.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку інтенсивність бойових дій дещо знизилась. Уперше за багато днів у Станиці Луганській та Щасті не було зафіксовано жодного епізоду порушення режиму тиші з боку бойовиків. У той же час епіцентром протистояння вчора була лінія зіткнення Золоте - Попасна - Троїцьке. У Первомайську та околицях зосереджена значна кількість важкої техніки окупантів. Учора близько 1 години ночі НЗФ випустили по наших укріпленнях 20 реактивних снарядів із установки "Град" і пізно ввечері у цьому районі противник провів 2 обстріли зі 152-мм гармат.

На інших ділянках фронту на Луганщині зафіксовано ще 2 збройних інциденти. Ворожий мінометний обстріл відбувся вчора вранці біля с. Болотенне, яке знаходиться за 5 км від державного кордону, а також короткотривала провокація відбулася у с. Кримське, що на північ від Бахмутської траси.

Донецький напрямок. Продовжує зберігатися спокійна обстановка поблизу Світлодарської дуги та Горлівки. Учора противник здійснив 4 провокації неподалік с. Луганське та Майорська, при цьому застосувавши лише стрілецьку зброю.

На ділянці фронту від Горлівки до Донецька ситуація напружена. Противник провів 4 потужних артилерійських обстріли наших позицій на першій та другій лініях оборони біля Троїцького, Новобахмутівки, Новоселівки Другої та Кам'янки. Ворожі гаубиці розміщені у Ясинуватій та її околицях.

У районі Донецька обстановка незмінна. Перестрілки тривають і вдень, і вночі, водночас важке озброєння НЗФ майже не застосовувалося. На південь від Донецька вчора також було тихо.

На Маріупольському напрямку противник дотримується тактики артилерійських та рідше - мінометних обстрілів наших укріплень із великої відстані у темну пору доби, не ризикуючи відкрито атакувати сили АТО. Район найбільшого напруження - 10-км ділянка фронту на північ від Старогнатівки. Учора ввечері ворог провів тут 4 обстріли з важких мінометів і гаубиць. Південніше, поблизу с. Орловське та Лебединське, відбулося 2 провокації, там противник застосував міномети і 122-мм гармати", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Лисенко розповів про вчорашні провокації на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі