неділя, 13 листопада 2022 08:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Легендарна Чорнобаївка ‒ українські військові показали відео з аеропорту "Херсон"

Легендарна Чорнобаївка ‒ українські військові показали відео з аеропорту "Херсон"
Аеродром у Чорнобаївці став кладовищем російської техніки. Фото: скріншот

Кладовищем російської військової техніки став аеродром у Чорнобаївці біля Херсона.

Після того, як туди 11 листопада зайшли українські військові, вони опублікували у соцмережах відео, де видно наслідки численних ударів ЗСУ по ворожій техніці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США розповіли, коли ЗСУ повністю звільнять правобережжя Херсонщини

Перед російським вторгненням Міжнародний аеропорт "Херсон" у Чорнобаївці стрімко розвивався. Там перед самою повномасштабної війною завершили ремонт. Але потім загарбники перетворили летовище на свою військову базу.

Про численні удари українських військ по скупченнях техніки і живої сили росіян в Чорнобаївці навіть складали пісні та легенди.

"Саме тут було повністю знищено штаб 20-ї мотострілецької дивізії москальні разом із комдивом", ‒ нагадує Telegram-канал СтратКом.

Тепер із ворожої техніки на аеродромі залишились лише уламки.

Наприкінці жовтня стало відомо, що з Чорнобаївки вперше з моменту захоплення Херсонської області ворог вивіз всю техніку.

11 листопада українські війська зайшли до Херсона. Воїнів зустрічали жителі. Місто росіяни окупували на початку березня. Міністерство оборони РФ заявило, що всіх окупантів, які перебували на правому березі Дніпра, вивели на лівий берег.

Зараз ви читаєте новину «Легендарна Чорнобаївка ‒ українські військові показали відео з аеропорту "Херсон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі