четвер, 18 серпня 2022 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба: голова МАГАТЕ готовий очолити делегацію на Запорізьку АЕС

Кулеба: голова МАГАТЕ готовий очолити делегацію на Запорізьку АЕС
Російські загарбники постійно обстрілюють захоплену Запорізьку АЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі повідомив, що готовий очолити делегацію на захоплену росіянами Запорізьку атомну електростанцію.

Про своє рішення він заявив міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі. Про це глава української дипломатії проінформував у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необхідно вивести російські сили – у НАТО зробили заяву щодо Запорізької АЕС

"У розмові генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі повідомив мені, що у відповідь на запрошення України він готовий очолити делегацію МАГАТЕ на Запорізьку атомну станцію", – написав він.

Очільник МЗС наголосив на "невідкладності місії для усунення ядерної загрози, спричиненої воєнними діями Росії".

На Запорізькій атомній електростанції російські окупанти розмістили артилерійські установки. З них обстрілюють станцію, імітуючи прильоти з Нікополя. Артилерію росіяни встановили на майданчику, де зберігаються важкі металеві конструкції. Про це повідомив один з інженерів ЗАЕС.

Президент Володимир Зеленський очікує на результативну розмову з генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Ґутеррешом щодо ситуації на Запорізькій АЕС. А українські дипломати працюють над направленням місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію.

Минулої неділі російські окупанти обстріляли Запорізьку АЕС, загинув працівник станції. Двоє мешканців Енергодара поранені.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба: голова МАГАТЕ готовий очолити делегацію на Запорізьку АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі