вівторок, 05 березня 2024 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Кримський міст виведуть з ладу. В рамках підготовки був знищений "Сергій Котов" - експерт

Кримський міст виведуть з ладу. В рамках підготовки був знищений "Сергій Котов" - експерт
Знищенням корабля "Сергій Котов" ЗСУ готуються знищити Кримський міст - експерт. Фото: Соцмережі

Знищення російського патрульного корабля "Сергій Котов" є репетицією щодо можливості виведення з ладу Кримського мосту.

Корабль був на бойовому чергуванні і прикривав міст від атаки українських дронів, заявив у коментарі LIGA.net колишній спікер Генерального штабу ЗСУ полковник Владислав Селезньов.

"Думаю, це була репетиція українських Сил оборони щодо можливості виведення з ладу ключової логістичної артерії, яка забезпечує усім необхідним окупаційні війська у Криму", - заявив військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атакували п'ять надводних дронів - перехопили розмову окупантів про потоплення "Сергія Котова"

Аби удар по Кримському мосту був "максимально болючим" для РФ, він має бути комплексним. Потрібні німецькі далекобійні ракети Taurus, аби зруйнувати конструкції, на яких тримається міст.

Окрім них необхідні американські далекобійні ракети ATACAMS, аби зруйнувати полотно мосту, а також морські дрони-камікадзе, котрі допоможуть зруйнувати основу споруди, підсумував ексспікер Генштабу.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України офіційно підтвердили знищення у ніч на 5 березня російського корабля "Сергій Котов". Судно атакував спецпідрозділ ГУР Group 13.

Внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 "Сергій Котов" зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів. Відновленню судно не підлягає.

Зараз ви читаєте новину «Кримський міст виведуть з ладу. В рамках підготовки був знищений "Сергій Котов" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі