вівторок, 09 серпня 2011 10:47

Кримські правоохоронці спалили 100 га конопель

Кримські правоохоронці спалили 100 га конопель

Кримські правоохоронці виявили і знищили в Червоногвардійському районі автономії незаконний посів конопель на площі 100 га.

В ході проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою "Мак-2011", спрямованих на протидію незаконному обігу наркотиків, психотропних речовин та ін., співробітники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків Червоногвардійського райвідділу міліції спільно зі співробітниками СБУ виявили на одному з полів Красногвардійського району посів конопель, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Криму в понеділок.

"Як з'ясувалося, поблизу села Докучаєве Красногвардійського району на полі загальною площею 100 гектар разом з соняшником росло близько тисячі кущів конопель. Правоохоронці встановили, що земля, на якій дозрівали заборонені рослини, належить одному з сільгосппідприємств", - розповіли у ВЗГ.

В даний час плантація знищена, встановлюються особи, причетні до вирощування конопель, вирішується питання про відповідальність власників землі по ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Зараз ви читаєте новину «Кримські правоохоронці спалили 100 га конопель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі