четвер, 13 жовтня 2022 07:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Крилаті ракети, авіація, безпілотники: Росія масовано атакувала Україну

Крилаті ракети, авіація, безпілотники: Росія масовано атакувала Україну
Росія масовано гатить по Україні. Завдає ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 12 жовтня, російські окупаційні війська продовжили тероризувати Україну численними обстрілами.

Завдали три ракетних та 21 авіаційний удар. 104 рази обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 13 жовтня.

"Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, противник завдає ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення", – йдеться у зведенні.

За даними Генштабу, ударів ворога минулої доби зазнали об'єкти та мирні громадяни більш ніж 40 населених пунктів. Ворог бив, зокрема, в райони Миколаєва, Вінниці, Черкас, Черняхова, Білогорівки, Спірного, Павлівки, Мирного та Давидового Броду.

Для цього використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та іранські безпілотники.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли. На Сіверському напрямку гатив з мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Миропілля, Середина-Буда, Стукалівка та Павлівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе зруйноване – відновимо": Зеленський показав наслідки російських терактів

На Слобожанському напрямку – з артилерії різних типів у районах населених пунктів Бугруватка, Гряниківка, Дворічна, Нова Вовча, Стрілеча, Уди та Червона Зоря.

На Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, неподалік Білогорівки, Зарічного, Новоєгорівки, Серебрянки, Спірного, Тернів, Торського та Ямполівки.

На Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Нью-Йорк та Яковлівка.

На Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах Авдіївки, Красногорівки, Мар'їнки, Невельського та Первомайського.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них Богоявленка, Времівка, Залізничне, Микільське, Новопіль, Новосілка та Полтавка.

На Південнобузькому напрямку атаки зазнали райони більш як 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

Уранці 13 жовтня на Київщині було кілька прильотів іранських дронів Shahed-136.

Російські терористи знову обстріляли Миколаїв. Цієї ночі потрапили до п'ятиповерхівки. Два верхні поверхи зруйновані вщент, інші – під завалами. На місці працюють рятувальники. Інформації про постраждалих у Київській області та Миколаєві наразі немає.

Зараз ви читаєте новину «Крилаті ракети, авіація, безпілотники: Росія масовано атакувала Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі