пʼятниця, 27 березня 2020 15:18

Кожарі призначили заставу

Кожарі призначили заставу
Ексміністра закордонних справ Леоніда Кожару арештували за підозрою в убивстві бізнесмена Сергія Старицького. Фото: npu.gov.ua

Колишньому міністру закордонних справ Леоніду Кожарі, якого підозрюють у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького, обрали запобіжний захід.

Його арештували на 2 місяці - до 25 травня. Таке рішення виніс сьогодні, 27 березня, Шевченківський райсуд столиці.

"Клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного Леоніда Кожари запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Термін тримання визначити у межах терміну досудового розслідування на 60 днів, яке обраховувати від 27 березня 2020 року до 25 травня 2020 року включно з урахуванням часу фактичного затримання особи", - зачитав суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розстрілюватиму": що казав Кожара одразу після загибелі Старицького

Кожарі також дозволили вийти під заставу у понад 14 млн грн. Чи буде внесено цю суму і чи оскаржуватиме Кожара міру запобіжного заходу, поки що невідомо.

У разі звільнення ексміністра під заставу, він зобов'язаний прибувати до визначеної службової особи із встановленою періодичністю; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи; утриматися від спілкування з потерпілими у цьому кримінальному провадженні; здати до уповноваженого органу свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Свідчення Кожара давав на закритому судовому засіданні, тому поки що невідома його версія подій вечора 21 лютого, коли був застрелений Старицький.

Сергій Старицький був головою правління телеканалу "Інтер", останні 13 років - директором рекламного холдингу "Атлантик Груп". Дружив із Леонідом Кожарою майже 40 років, навчалися в одній групі в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. 21 лютого Старицький приїхав у гості до Кожар. Дружина ексміністра накрила стіл, випили спиртного. Коли пролунав постріл, жінка була в іншій кімнаті, за її словами. Зайшла на кухню. Гість був мертвий, у руках затиснутий пістолет. Поліцейські зафіксували самогубство, однак справу перекваліфікували на вбивство. Кожару затримали 25 березня. Того ж дня його дружина зробила зізнання.

Зараз ви читаєте новину «Кожарі призначили заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі