середа, 02 березня 2022 10:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Кораблі РФ погрожують відкрити вогонь по цивільному судну

Кораблі РФ погрожують відкрити вогонь по цивільному судну
Кораблі РФ погрожують відкрити вогонь по цивільному судну в Чорному морі. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Військово-Морські Сили ЗСУ задля безпеки цивільних кораблів закрили судноплавство у північно-західному районі Чорного моря.

Водночас Російський чорноморський флот продовжує тактику сухопутних підрозділів РФ та намагається прикриватись життями цивільних, повідомили у ВМС ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський корабель збив свій літак

"Станом на 2 березня кораблі РФ вимагають від цивільного судна "HELT" зайти у небезпечну зону Чорного моря. Щоб окупанти могли прикриватися цивільним судном як живим щитом. В іншому випадку кораблі РФ відкриють по судну "HELT" вогонь. Це ніщо інше, як піратство 21 століття", - сказано в повідомленні.

За час повномасштабного вторгнення, з 24 лютого, флот РФ вже обстріляв два цивільні судна та два судна захопили у полон, у тому числі - пошуково-рятувальне судно "Сапфір" що виконувало гуманітарну місію.

Командир корабля Морської охорони Державної прикордонної служби України для всіх суден та військових кораблів, що перебувають у морі, передав повідомлення про військову агресію Росії.

Командир українського корабля передав повідомлення трьома мовами по каналу зв'язку та безпеки міжнародної морської частоти

Зараз ви читаєте новину «Кораблі РФ погрожують відкрити вогонь по цивільному судну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі