неділя, 17 липня 2022 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Командування війною проти України опинилося під загрозою – ISW

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу поставив командувати наступами російських окупантів в Україні одразу двох генералів-високопосадовців.

Це може стати на заваді операціям російського агресора на передовій. Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту з вивчення війни (ISW).

Експерти зауважили, що Шойгу наказав командувачу Південного військового округу, генералу армії Сергію Суровікіну, і командувачу Центрального військового округу, генералу-полковнику Олександру Лапіну, посилити наступальні операції на всіх напрямках. Він зазначив, що вони обидва продовжать командувати силами на східній осі. На думку аналітиків, це дивно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські розвідники спрогнозували, чим закінчиться битва за Донбас

"Для концентрації сил і зусиль такого масштабу треба лише один високопосадовець-головнокомандувач. Суровікін має командувати, тому що він вищий за Лапіна (за званням. – Gazeta.ua). Нездатність Кремля використовувати оперативну паузу для реорганізації структури російського військового командування в Україні та його рішення натомість зберегти тимчасову командну структуру доволі дивні", – акцентують фахівці.

Автор: колаж Gazeta.ua
  Міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав командувачу Південного військового округу, генералу армії Сергію Суровікіну (ліворуч) і командувачу Центрального військового округу, генералу-полковнику Олександру Лапіну посилити наступальні операції на всіх напрямках
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав командувачу Південного військового округу, генералу армії Сергію Суровікіну (ліворуч) і командувачу Центрального військового округу, генералу-полковнику Олександру Лапіну посилити наступальні операції на всіх напрямках

В американському аналітичному центрі вважають, що це стане на заваді росіянам.

"Очевидне подвійне командування двох генералів-високопосадовців операціями на невеликій території може стати на заваді російським операціям надалі", – вважають в ISW.

Росіяни завершили оперативну паузу на фронті. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав військам знову переходити до активних наступальних дій на сході України, у звіті за 16 липня повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Темпи відновлення російського наступу, імовірно, коливатимуться або сповільнюватимуться впродовж найближчих днів. 16 липня російські війська здійснили менше наземних ударів на всіх напрямках, ніж 15 липня, але 16 липня посилили артилерійські й ракетні удари.

Зараз ви читаєте новину «Командування війною проти України опинилося під загрозою – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі