неділя, 27 березня 2022 17:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир полку застрелився, а генерала звільнили за втрати - як "друга армія світу" із Тростянця тікала
5

Учора застрелився командир 13 танкового полку, який входить до складу Кантермирівської дивізії, яка намагалася захопити Тростянець на Сумщині.

Наслідки звільнення українськими військовими Тростянця і розгрому Кантемирівської танкової дивізії опублікували на Facebook сторінці 93-ї ОМБр Холодний Яр.

"Число 13й номер полку виявилося для російського офіцера нещасливим. Так само, як номер 200 для окремої мотострілецької бригади росіян, яку холодноярці розбили і частково "задвухсотили" на харківському напрямку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійські олігархи в Україні кинули на гроші Кремль - Bellingcat

У РФ командувача 1-ї танкової армії (в/ч 11161, Баковка) Західного військового округу генерал-лейтенанта Сергія Киселя було знято з посади. До 1-ї танкової армії входить сумнозвісна "елітна" Кантемирівська дивізія. Зазначається, що Киселя звільнили через величезні втрати та провал вторгнення РФ в Україну. Не виключаємо, що втеча російської армії з Тростянця і стала тією останньою краплею. І далі російській верхівці вже неможливо було закривати очі на погане управління військами", - пишуть.

Знищена окупантська техніка
Фото: facebook.com/93OMBr
Знищена окупантська техніка
Знищена окупантська техніка
Знищена окупантська техніка
Знищена окупантська техніка

26 березня місто Тростянець на Сумщині звільнили від російських окупантів. 1 березня російська армія зайняла 20 тисячний населений пункт Тростянець. Варвари знесли ворота у Круглий двір, розбили картинну галерею, розбомбили залізничний вокзал, тероризували місцевих протягом місяця, використовуючи їх як живий щит для захисту військової техніки. Люди були 30 днів без їжі, без можливості завозити їжу, бо окупанти не давали таку можливість організувати підвіз допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Командир полку застрелився, а генерала звільнили за втрати - як "друга армія світу" із Тростянця тікала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі