неділя, 26 лютого 2023 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли Україна розпочне новий контрнаступ ‒ у ГУР розповіли

Коли Україна розпочне новий контрнаступ ‒ у ГУР розповіли
Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький розповів, коли Україна розпочне контрнаступ. Фото: ukrinform.ua

Навесні Україна, ймовірно, буде готова до контрнаступу.

Однією з його стратегічних цілей стане спроба "вбити клин у російський фронт на півдні". Про це у коментарі Deutsche Welle заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, конкретний час контрнаступу залежить від низки факторів. У тому числі від постачання західної зброї. Однією з цілей буде спроба "вбити клин у російський фронт на півдні ‒ між Кримом та материковою частиною Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де може бути черговий контрнаступ ЗСУ ‒ західні аналітики зробили прогноз

Представник ГУР не виключає, що Україна завдаватиме ударів по складах зброї на території РФ, зокрема, в Білгородській області.

"Звідти стартують атаки по Україні. Це становить загрозу, наприклад, для Харкова", ‒ сказав Скібіцький.

А мета контрнаступу ‒ "звільнити всі окуповані території України, включаючи Крим".

"Ми зупинимося лише тоді, коли відновимо країну у межах 1991 року", ‒ додав Скібіцький.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний пообіцяв, що українці повернуть Маріуполь в цьому році. Так він відповів на запитання одного хлопчика на день Святого Миколая про деокупацію міста.

Україна вступає у новий період війни із завданням перемогти Росію. Наші воїни підуть у контрнаступ. Уже триває робота над тим, щоб його забезпечити. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна розпочне новий контрнаступ ‒ у ГУР розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі