четвер, 09 лютого 2023 17:51

Київ позбувся площі Перемоги і не тільки: у столиці перейменували десятки вулиць

Київ позбувся площі Перемоги і не тільки: у столиці перейменували десятки вулиць
Очікує cтолиця і на рішення Мінкульту, яке дозволить прибрати і пам'ятник одному з військових ватажків більшовиків – Миколі Щорсу. Фото: 44.ua

Київрада перейменувала ще 31 вулицю, провулок, проспект та бульвар, назви яких пов'язані з Росією та радянським минулим.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні, яке відбулося у четвер, 9 лютого, Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві демонтували пам'ятник радянському генералу Ватутіну: як це було

Зокрема перейменували:

– проспект Перемоги на проспект Берестейський

– площу Перемоги на площу Галицька

– провулок Мічуріна на провулок Болсуновський

– Брест-Литовське шосе на Берестейське шосе

– вулицю Петрівську у вулицю Вознесенський Яр.

"Разом з тим, отримавши законні підстави – рішення Міністерства культури – вчора у Києві демонтували пам'ятник радянському льотчику Валерію Чкалову. А сьогодні прибрали пам'ятник радянському воєначальнику Миколі Ватутіну", – нагадав Кличко.

За його інформацією, очікує cтолиця і на рішення Мінкульту, яке дозволить прибрати і пам'ятник одному з військових ватажків більшовиків – Миколі Щорсу, на чому давно наполягають кияни.

У четвер, 9 лютого, в Києві демонтували пам'ятник радянському генералу Миколі Ватутіну.

Пам'ятник радянському воєначальнику стояв у Маріїнському парку. Як і пам'ятник льотчику Валерію Чкалову, що демонтували вчора, його перенесуть до Музею авіації. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Демонтаж пам'ятника здійснив Департамент міського благоустрою КМДА. У роботах було задіяно 10 фахівців та два види великогабаритної техніки.

Зараз ви читаєте новину «Київ позбувся площі Перемоги і не тільки: у столиці перейменували десятки вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі