неділя, 31 липня 2022 12:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім підтвердив загибель бізнесмена Вадатурського та його дружини
5

Олексія Вадатурського у Миколаєва вбила російська армія 
Фото: facebook.com/oleksiyvadaturskyy
74-річний бізнесмен загинув у будинку разом зі своєю дружиною Раїсою. 
Вадатурський категорично відмовився евакуюватися з рідного Миколаєва, кажуть друзі сім'ї
Бізнесмен поруч з мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем
2021 року на завод "Нібулон" приїздив тодішній спікер парламенту Дмитро Разумков

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім підтвердив загибель бізнесмена, генерального директора компанії "Нібулон" 74-річного Олексія Вадатурського та його дружини Раїси.

Відповідний допис оприлюднив в Telegram 31 липня.

"Миколаїв – місто-герой. Кожного дня ми втрачаємо наших мешканців, наших воїнів. І сьогодні наше місто втратило свого героя. З повагою та глибоким співчуттям. Спочивайте з миром", – написав він.

Кім зазначив, що загиблий бізнесмен "зробив багато" для Миколаївщини та України загалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім розповів про наслідки вчорашнього обстрілу Миколаївщини – фото

"Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоціненний. Так багато зроблено – так багато можна було б зробити…", – підсумував голова ОВА.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко оприлюднив відео зі зруйнованим будинком, де перебувало подружжя Вадатурських у момент "прильоту". Зазначається, що дім належав загиблому бізнесмену.

Як повідомляють друзі родини, Вадатурський категорично відмовився евакуюватися з рідного Миколаєва навіть на короткий час.

У ніч на 31 липня війська Росії знову обстріляли Миколаїв – після 1:00 та близько 5:00. Віталій Кім повідомив про загиблих та поранених, а також нові руйнування. Цей обстріл Миколаєва був найсильнішим за весь період повномасштабного вторгнення Росії, повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

Згодом місцеві ЗМІ написали, що під час обстрілу Миколаєва загинув Герой України Олексій Вадатурський разом зі своєю дружиною.

Олексій Вадатурський народився 8 вересня 1947 року в селі Бендзари Одеської області. Він – агропідприємець, генеральний директор сільськогосподарського підприємства "Нібулон" та віцепрезидент Української зернової асоціації з лютого 2005-го.

2021 року Forbes оцінив статки бізнесмена в $430 млн. Вадатурський посів 24-те місце в рейтингу топ-100 найбагатших людей України.

Зараз ви читаєте новину «Кім підтвердив загибель бізнесмена Вадатурського та його дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі