пʼятниця, 23 вересня 2011 08:16

Кількість жертв землетрусу і цунамі в Японії продовжує зростати

Кількість жертв землетрусу і цунамі в Японії продовжує зростати

Список жертв руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії перевищив позначку в 15,8 тис. осіб, йдеться в повідомленні Національного поліцейського агентства Японії.

За даними відомства, в ньому значаться імена 15 тис. 805 осіб, у тому числі 9 тис. 473 людини з префектури Міягі, 4 тис. 662 людини з Івате і 1 тис. 604 особи з Фукусіма.

Список зниклих скоротився до 4 тис. 40 осіб. Список поранених містить дані про 5 тис. 927 постраждалих.

Нагадаємо, 11 березня 2011 в 130 км від північно-східного узбережжя японського острова Хонсю стався руйнівний землетрус магнітудою 8,9, яке викликало потужне цунамі.

У пам'ять про загиблих в результаті трагедії волонтери з північно-східної префектури Міягі встановили на березі Тихого океану монумент, споруджений з повалених гігантською хвилею дерев.

Крім тисяч загиблих і зниклих без вісті, стихія влаштувала справжню ядерну катастрофу - на ряді АЕС країни відбулися збої, на "Фукусіма-1" прогриміло кілька вибухів, що призвело до радіоактивного зараження місцевості, а також морської води.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв землетрусу і цунамі в Японії продовжує зростати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі