неділя, 18 грудня 2022 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Як партизани допомагають нищити окупантів та їхню інфраструктуру: огляд з ТОТ

Як партизани допомагають нищити окупантів та їхню інфраструктуру: огляд з ТОТ
Минулого тижня на тимчасово окупованих територіях активізувалось українське підпілля. Фото: ЦНС

Минулого тижня на тимчасово окупованих територіях активізувалось українське підпілля, яке допомагало знищити ворогів і поширювало українську символіку.

12 грудня у Скадовську вибухнув автомобіль колаборанта Віталія Булюка, який працював заступником головного гауляйтера регіону Володимира Сальдо. Авто зрадника підірвали біля приватного будинку Віталія Булюка. Він зазнав поранення й був доправлений до лікарні Сімферополя. Водій загинув на місці, повідомляє Центр національного супротиву.

13 грудня у Бердянську підірвали трансформаторну підстанцію, яка живила мікрорайон Коса, де були розквартировані мобілізаційні підрозділи ворога. Вибух пролунав о 19:30. Невідомі за допомогою тротилових шашок підірвали трансформаторну підстанцію та опору ЛЕП, залишивши окупаційні казарми без світла.

"Водночас у Бердянську продовжують поширювати українську символіку. Попри те, що місто окупували 294 дні тому, місцеві мешканці продовжили нагадувати росіянам, що вони тут вороги. Цього разу невідомі герої поширили жовто-блакитні стрічки вздовж однієї з вулиць міста", – ідеться у повідомленні.

Також підпілля активно допомагає ЗСУ знищити ворогів і передає дані про розташування окупантів. 12 грудня в тимчасово окупованій Горлівці Донецької області, завдяки інформації від українського підпілля, точковим ударом було знищено особовий склад ворога. За попередніми даними було знищено понад 100 окупантів і техніку.

Вже 13 грудня завдяки співпраці ЗСУ і партизанів на Луганщині знищили базу розташування ворога. Відповідно до наявних даних близько 20 окупантів загинули, з них – шість офіцерів.

Також знищено вісім одиниць техніки, ще кілька десятків росіян потрапили до госпіталя з пораненнями різної тяжкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит продуктів та холод у домівках ‒ ЦНС повідомив про гуманітарну кризу на окупованих територіях

В Енергодарі працівники місцевої атомної електростанції здебільшого відмовляються укладати контракт з російським Росатомом. Попри те, що росіяни поставили маріонеткове керівництво на станції, більшість не зрадили України.

"Окупанти тиснуть на робітників, погрожуючи їх усіх звільнити з 1 січня й замінити на російських фахівців, частина з яких вже працює на станції на ротаційній основі, але марно", – повідомляє ЦНС.

Спротив українців окупації оцінили у Європарламенті. Рух громадянського спротиву "Жовта Стрічка" поміж інших номінантів, серед яких президент України, отримав премію Сахарова.

Після успішного ураження низки складів БК та окупаційних пунктів, управління росіян збільшило кількість перевірень на тимчасово окупованому Півдні.

У Запорізькій області ворог збільшив кількість перевірок на блокпостах, крім телефонів перевіряють наявність російського паспорта. У разі його відсутності українців забирають для "додаткової бесіди" й поглибленого перевіряння.

"Крім цього, ворог активно промиває мізки дітям на тимчасово окупованих територіях, щоб знищити ціле покоління українців. У всіх російських школах на ТОТ, які є просто пропагандистськими осередками із завезеними педагогами з РФ, щодня проводять "розмови про важливе", – повідомляє ЦНС.

Метою цих уроків є спроба нав'язати їм московську версію історії, зокрема переконати місцевих дітей у тому, що РФ їх врятувала від "нацистів", а захоплені землі споконвіку були російськими.

Водночас ворог збільшив кількість пропагандистських заходів на Півдні, де дітей звозять на виступи блогерів, спортсменів і музикантів з РФ. Аналогічні зустрічі відбуваються в дитячих таборах, куди росіяни вивозять українських дітей для "лікування".

"На заходах посіпаки Кремля переконують дітей, що РФ – успішна країна й дає великі можливості на відміну від "нацистської" України", – зазначають у ЦНС.

У ЦНС зауважили, що пропаганда ворога не працює на дорослих й РФ немає підтримки в регіоні, відтак ворог вдається до маніпуляції з дітьми.

У п'ятницю, 16 грудня, українські військові уразили кілька районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, а також двох його складів боєприпасів у Запорізькій області.

Росіяни не дорахувалися понад 150 військовослужбовців (поранені) та 10 одиниць військової техніки різного типу. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 18 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Як партизани допомагають нищити окупантів та їхню інфраструктуру: огляд з ТОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі