субота, 22 червня 2013 10:40

Через найбільшу за останні сто років повінь, у Канаді евакуйовано 100 тис. осіб
37

Фото: Фото: Reuters
Водою заливає Калгарі - нафтову столицю Канади

Масштабні повені на півдні Канади забрали щонайменше три життя. Тіла загиблих були виявлені в річці Хайвуд. Ще одну жінку, яку просто змило на вулиці потоком води, шукають.

Основний удар стихії припав на провінцію Альберта, де через сильні дощі вийшли з берегів річки. Затоплено основні магістралі, автомобілістів довелося рятувати за допомогою вертольотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертвами повені в Індії вже стали 600 людей, 50 тисяч в ізоляції

Водою заливає Калгарі - нафтову столицю Канади. Дві річки Боу і Елбоу, що протікають через місто, підтопили центр: постраждали тисячі будівель, в тому числі льодова арена клубу НХЛ Calgary Flames. У всьому місті закриті школи і коледжі, в постраждалих районах відключили електрику. Вода загрожує зоопарку. Влада вирішила у разі небезпеки перевезти звірів в камери для підсудних в будівлі суду.

У зоні стихійного лиха запроваджено режим надзвичайної ситуації, евакуйовано понад 100 тисяч осіб. У Калгарі летить прем'єр-міністр Стівен Харпер. Цю повінь називають найсильнішою за останні сто років, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Через найбільшу за останні сто років повінь, у Канаді евакуйовано 100 тис. осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі