пʼятниця, 24 травня 2024 14:07

Загарбники можуть піти в наступ на Харківщину із Сумщини - Синєгубов

Загарбники можуть піти в наступ на Харківщину із Сумщини - Синєгубов
Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про плани РФ. Фото: rbc.ua

Російські загарбники планували за декілька днів окупувати місто Вовчанськ та дійти до Харкова. Однак, не розрахували міцності української оборони.

Нині існує також ймовірність наступу загарбників на Харківщину із Сумського напрямку. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, допускається ймовірність того, що росіяни можуть піти у наступ на Харківську область з Сумської. Окупанти мали б наступати також у Золочівській громаді, що за 35 кілометрів на північний захід від Харкова. Таку можливість досі розглядають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривоги по 16 годин: на Харківщині не лишилося безпечних місць

"Вони не розраховували на стрімкий супротив наших військових, скажу навіть більше, за тими планами, які озвучували полонені - вони збиралися захопити Вовчанськ за два дні, а дійти до Харкова умовно за п'ять днів", - сказав Синєгубов.

На його думку, нині загрози захоплення Харкова немає, хоча такі плани у ворога були. Зараз армія РФ намагається закріпитися на зайнятих позиціях, Сили оборони роблять все, щоб цього не допустити.

Голова ОВА також зазначив, що нині є розроблений план евакуації людей з Харкова. Зокрема, є домовленості з Укрзалізницею.

"Ми знаємо, скільки буде поїздів, коли вони будуть від'їжджати, коли повернуться до Харкова, куди вони будуть евакуйовувати наших людей і яку кількість. Однак наразі загроз щодо окупації, захоплення, оточення міста Харкова немає", - наголосив Синєгубов.

Президент України Володимир Зеленський 24 травня у Харкові провів нараду щодо оперативної ситуації в області. Йшлося також про підготовку до осінньо-зимового періоду.

Зеленський, зокрема, заслухав доповіді військового командування. На нараді також обговорили ситуацію із забезпеченням другого рівня захисту на підстанціях Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники можуть піти в наступ на Харківщину із Сумщини - Синєгубов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі