вівторок, 09 травня 2023 10:42

Ізраїль почав операцію "Щит та стріла": заявляють про трьох вбитих командирів "Ісламського джихаду"

Ізраїль почав операцію "Щит та стріла": заявляють про трьох вбитих командирів "Ісламського джихаду"
Ізраїль вранці 9 травня завдав авіаударів по об'єктах "Ісламського джихаду". Фото: ukrinform.ua

Вранці 9 травня авіація Ізраїля завдала ударів по об'єктах "Ісламського джихаду" в Секторі Газа.

Заявляють, що було вбито трьох високопоставлених командирів, які відповідальні за нещодавній ракетний обстріл Ізраїлю. Про це повідомляє видання France 24 із посиланням на ізраїльських військових.

Один з вибухів, зокрема, пролунав на верхньому поверсі багатоквартирного будинку у місті Газа та у будинку в південному місті Рафах. Авіаудари продовжились по місцях підготовки бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль вдарив по Сектору Гази

За даними ізраїльських військових, повітряні бомбардування під кодовою назвою "Операція Щит і Стріла" були націлені на Халіла Бахтіні, командира "Ісламського джихаду" в північній частині Сектора Газа. А також Тарека Іззелдіна, посередника групи між її членами в Газі та на Західному березі, та Дже Ганама, секретаря Військової ради ІД. "Ісламський джихад" підтвердив загибель трьох осіб.

Удари наносяться на тлі загострення напруженості між Ізраїлем та бойовиками у Секторі Газа, якими править воєнізоване угруповання ХАМАС. В останні місяці Ізраїль майже щодня проводив рейди для затримання палестинців, підозрюваних у плануванні чи скоєнні нападів на ізраїльтян.

По Ізраїлю з Сектора Газа 2 травня випустили близько 25 ракет. Дві ракети вдарили по місту Сдерот. Постраждали щонайменше семеро людей.

Палестинські терористичні угруповання ХАМАС та "Ісламський джихад" взяли на себе відповідальність за ракетний обстріл.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль почав операцію "Щит та стріла": заявляють про трьох вбитих командирів "Ісламського джихаду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі