середа, 26 жовтня 2022 07:56

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW пояснив, чому Росія оголосила "евакуацію" в Херсонській області

ISW пояснив, чому Росія оголосила "евакуацію" в Херсонській області
В Інституті вивчення війни США зазначили, що Росія має намір назавжди переселити українців з Херсонщини. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

"Евакуація" жителів окупованих районів Херсонської області на східний берег Дніпра – частина широкої схеми переселення.

Загарбники планують переселити більшу частину місцевого населення. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Мета "програми переселення" передбачає, що окупанти переселять більшу частину населення Херсонської області на постійне місце проживання, вважають аналітики.

Орім того, російські війська облаштовують запасні та оборонні позиції на східному березі Дніпра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО прокоментував ситуацію у Херсоні

Також у самій Росії триває мобілізація з порушенням правил призову, що створює напругу на російському ринку праці.

Угруповання військ противника може найближчим часом відійти з правобережної частини Херсонської області на лівобережну. На місці можуть залишити мобілізованих для виконання завдань стримування відходу своїх військ. А найбоєздатніші підрозділи перемістити заздалегідь на лівобережну Україну, повідомили в Генштабі ЗСУ.

Росія готується до відступу з Херсонщини. Для цього створює інформаційні умови, щоб виправдати відступ з правого берега Дніпра й утрату Херсона, заявили американські військові аналітики.

В'їзд на Херсонщину закрили для цивільних осіб на сім днів. Гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо повідомив, що усі "адміністративні органи" регіону евакуювали на лівий берег Дніпра. "Евакуюють" і цивільне населення. При цьому він стверджує, що "здавати Херсон" українській армії ніхто не планує.

На тлі цих новин з фронту президент Росії Володимир Путін оголошує воєнний стан в анексованих регіонах України, зокрема й у Херсонській області.

Зараз ви читаєте новину «ISW пояснив, чому Росія оголосила "евакуацію" в Херсонській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі