понеділок, 10 червня 2024 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Інколи оперують ворожі ДРГ: у Генштабі розповіли про ситуацію в Рижівці

Інколи оперують ворожі ДРГ: у Генштабі розповіли про ситуацію в Рижівці
Село Рижівка розташоване ні лінії державного кордону з РФ. Фото: deepstatemap.live

У районі села Рижівка на Сумщині через його прикордонне розташування інколи можуть оперувати російські диверсійні групи.

Однак, Сили оборони проводять там контрдиверсійні заходи. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Андрій Ковальов, передає Gazeta.ua.

За його словами, ситуація у селі зараз контрольована, а вкиди про нібито присутність російських військ там не відповідають дійсності. Рижівка контролюється Україною.

Разом з тим 9 червня на одній з будівель нібито з'явився російський триколор, який ворог попередньо замінував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантів у Рижівці немає - Зеленський повідомив про ситуацію на фронті

"Тому із застосуванням дронів, новітніх технологій було розміновано, було збито цю ганчірку. Більше у Рижівці російської ганчірки немає. Інформація про те, що нібито у Рижівку заходили якісь підрозділи російських військ не відповідає дійсності. Зараз йдуть перевірки й з'ясування", - сказав Ковальов.

Рижівка розташована в смузі державного кордону. Навпроти села - російське селище Тьоткіне. Від території України Рижівка віддалена річкою Сейм та лісами. Це дозволяє ворожим диверсантам іноді оперувати в цьому районі.

У цій смузі також проходить евакуація населення.

"Вона проводиться по всій лінії державного кордону з країною агресором. І Україна контролює кордон, тим паче контролює кордон у Сумській області. Підстав для паніки немає. І всі заяви окупантів, всі відео, які вони розповсюджують нібито говорячи, що це Рижівка є просто спробою підірвати спокій громадян, посіяти паніку і нібито заявити про присутність там російських військ. Це не відповідає дійсності", - додав Ковальов.

Глава Чечні Рамзан Кадиров похвалився, що його бойовики підрозділу "Ахмат" нібито захопили прикордонне село Рижівка в Сумській області.

Він опублікував відеоролик, де його бойовики нібито показують таблички "Рижівська бібліотека" і "Рижівська сільська рада".

Зараз ви читаєте новину «Інколи оперують ворожі ДРГ: у Генштабі розповіли про ситуацію в Рижівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі