субота, 23 березня 2024 03:27

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти в Підмосков'ї - американські ЗМІ

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти в Підмосков'ї - американські ЗМІ
ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти в Підмосков'ї - ЗМІ. Фото: Соцмережі

Філія терористичної організації "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за стрілянину у концертному залі "Крокус Сіті Хол" в Підмосков'ї.

Сполучені Штати надавали Росії розвідувальні дані про потенційну атаку і попереджали про загрозу терактів, пише низка американських ЗМІ з посиланням на американських чиновників.

"Ісламська держава - провінція Хорасан" ("Вілаят Хорасан" чи "ІД-К") - філія угруповання, що базується в Афганістані і Пакистані, планувала напад на Москву і її члени були активними в Росії, у коментарі для The New York Times розповів неназваний американський чиновник.

"Вілаят Хорасан" була зациклена на Росії протягом останніх двох років, часто критикуючи президента Владіміра Путіна у своїй пропаганді. Члени угрупування звинувачують Кремль у тому, що на його руках кров мусульман, посилаючись на бойові дії росіян у Афганістані, Чечні та Сирії", - сказав виданню аналітик із питань боротьби з тероризмом Колін Кларк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольства низки країн просять своїх громадян залишити РФ: можуть бути теракти

Американські посадовці заявили, що в приватному порядку повідомили російським чиновникам про розвіддані, які вказують на наближення атаки. Це зробили відповідно до вимоги розвідувального співтовариства, яка зобов'язує ділитися подібною інформацією і попереджати про загрози терактів.

Представник правоохоронних органів США повідомив, що не існує жодної відомої загрози для Штатів, пов'язаної із інцидентом у "Крокус Сіті Хол". У США немає причин сумніватися у заяві "Ісламської держави" про відповідальність за стрілянину, пише CBS News.

Журналісти The Washington Post також посилаються на слова двох американських чиновників, які підтвердили причетність угрупування "ІД-К" до подій у концертному залі.

У місті Красногорськ Московської області в концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" озброєні люди в камуфляжі відкрили стрілянину.

За попередньою інформацію загинули 40 людей, більше сотні отримали поранення.

В залі могли перебувати понад 2 тисячі осіб. Внаслідок вибуху гранати в будівлі пожежа, почав руйнуватися дах.

Зараз ви читаєте новину «ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти в Підмосков'ї - американські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі