неділя, 02 липня 2023 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Хотіли застати зненацька: у Повітряних силах розповіли про нічну російську атаку ракетами й дронами

Хотіли застати зненацька: у Повітряних силах розповіли про нічну російську атаку ракетами й дронами
Росія випустила по Україні "Калібри" вранці 2 липня. Фото: slovoidilo.ua

Росіяни випустили три крилаті ракети "Калібр" по Україні близько 5:00 2 липня.

Як і зазвичай, загарбники хотіли застати зненацька українські сили протиповітряної оборони. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

Однак, за його словами, українські захисники оперативно й успішно відреагували на запуск російських ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі попередили про високу ймовірність ракетних та авіаударів по Україні

"Бачите, їх було небагато, але все одно випускають і роблять це доволі приховано й зненацька. Буває так, що дуже пізно з'ясовується, що може бути такий запуск, тому що противник використовує різні носії. Такі як підводні човни, наприклад, для того, щоб завдати удару так, щоб ми не встигли приготуватися. Але ми бачимо, що і ППО, й інші складові сил оборони успішно відреагували на ті загрози і знищили й "Калібри", і "Шахеди", ‒ зазначив Ігнат.

Він також додав, що Україна нині змушена протистояти багатьом викликам, адже російські загарбники обстрілюють і з реактивної артилерії, і з тактичної авіації, використовують як підводні, так і надводні носії.

У ніч на 3 липня російські окупанти вкотре атакували Україну вісьмома іранськими ударними дронами типу Shahed та трьома крилатими ракетами "Калібр". Українські війська знищили усі повітряні цілі.

Протиповітряна оборона Повітряних сил працювала у різних областях України – в зонах відповідальності повітряних командувань "Південь", "Схід" та "Центр".

Зараз ви читаєте новину «Хотіли застати зненацька: у Повітряних силах розповіли про нічну російську атаку ракетами й дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі