понеділок, 14 січня 2013 11:14

Харківські митники виявили у спортивній сумці напівживого крокодила

Харківські митники виявили у спортивній сумці напівживого крокодила
Фото: clubs.ya.ru

На Старий Новий рік сімейна пара намагалася незаконно завезти з Росії в Україну шестирічного південно-американського каймана через міжнародний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл).

Як повідомляє прес-служба Харківської обласної митниці, крокодил, захований від митного контролю, був виявлений у автомобілі Mitsubishi Montero.

За інформацією митників, машина в'їхала в зону митного контролю по смузі "зелений коридор", однак на підставі аналізу та оцінки ризиків, її перевели на смугу "червоний коридор", щоб провести спільний огляд з прикордонниками. Під час усного декларування чоловік і дружина (обидва громадяни України) заявили, що не везуть нічого забороненого чи обмеженого до переміщення через державний кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британців оголосили в міжнародний розшук за контрабанду часнику

"Харківські митники були дуже здивовані, коли в спортивній сумці, яка знаходилась серед інших валіз з особистими речами на задньому сидінні автомобіля, вони виявили загорнуту у простирадло і плед дику тварину довжиною біля одного метра. Дозвільні документи, необхідні для переміщення дикої тварини через митний кордон України, у громадян відсутні. Бідна тварина було напівживою від холоду і голоду - господар годував шестирічного південно-американського каймана лише пару разів на тиждень ", - говоритися в повідомленні митниці.

За даним фактом складено протокол про порушення митних правил за ч.1 ст.483 (переміщення і дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України.

Крокодила тимчасово направили в Харківський зоопарк.

Зараз ви читаєте новину «Харківські митники виявили у спортивній сумці напівживого крокодила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі