четвер, 10 січня 2013 04:14

Британців оголосили в міжнародний розшук за контрабанду часнику

Британців оголосили в міжнародний розшук за контрабанду часнику
Фото: medpro.com.ua

Влада Швеції оголосили в міжнародний розшук двох британців, підозрюваних в контрабанді більше 1 тонни китайського часнику.

Про це 9 січня повідомляє Associated Press.

За даними слідства, в 2009-2010 роках контрабандисти перевезли кілька великих партій виробленого в Китаї часнику в Норвегію. Оскільки Норвегія не входить до Євросоюзу, за ввезення товару зловмисникам не треба було платити мито. Після цього підозрювані незаконно, в обхід пунктів митного контролю, перевозили товар через кордон Швеції, уникаючи таким чином сплати європейських мит на імпорт.

У загальній складності, як повідомили в шведській прокуратурі, контрабандисти незаконно ввезли в Швецію більше 1 тонни часнику, тим самим уникнувши сплати близько 10 мільйонів євро податків.

Як повідомляє AP, це вже не перший випадок контрабанди китайського часнику, який складає близько 80 відсотків світового виробництва і найчастіше буває значно дешевше часнику з інших країн. Так, в 2010 році влада Польщі вилучили 144 тонни часнику, який незаконно перевезли з Китаю через Нідерланди.

Ще один інцидент з часником стався в червні 2012 року в Австрії. Тоді поліція затримала п'ятьох вихідців з Румунії, які намагалися незаконно вивезти з країни дев'ять з половиною тонн іспанського часнику.

Зараз ви читаєте новину «Британців оголосили в міжнародний розшук за контрабанду часнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі