четвер, 11 жовтня 2012 15:22

Україна і Євросоюз посилять боротьбу з контрабандою сигарет

Україна і Євросоюз посилять боротьбу з контрабандою сигарет
Фото: podrobnosti.ua

Митні відомства Євросоюзу та України мають намір посилити боротьбу з контрабандою сигарет.

Про це на брифінгу заявив генеральний директор генерального директорату з оподаткування і митного союзу Єврокомісії Ханс Зурек.

"На жаль, на наших кордонах зростають обсяги не тільки товарообігу, а й обсяги" сірого "імпорту, зокрема тютюнових виробів. Тож одне з основних наших спільних завдань - це об'єднати зусилля наших митних служб для боротьби з контрабандою сигарет", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: Приєднання до Митного союзу дозволить знизити ціну на російський газ до $ 160 за 1 тис куб м

Єврокомісар з податків і митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета у своєму відеозверненні, продемонстрованому в ході семінару з питань митного співробітництва на східному кордоні Євросоюзу "Руйнуючи бар'єри", підкреслив важливість своєчасного обміну митною інформацією між країнами, враховуючи ті загрози, які несе в собі контрабанда тютюнових виробів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинський бізнес повертається в Росію, бо до Європи та США "ще не готовий"

"Одна із серйозних проблем, з якою ми стикаємося, - це контрабанда сигарет. Вона не тільки шкодить торгівлі, але й також є серйозною загрозою для безпеки, оскільки тісно пов'язана з організованою злочинністю. І співпраця в цій сфері для наших служб особливо важливо. Це включає в себе обмін необхідною і своєчасною інформацією, і питань співпраці з поліпшення систем управління ризиками ", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Євросоюз посилять боротьбу з контрабандою сигарет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі